Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2019, 20:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Muž spadol z Niagarských vodopádov a prežil

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Niagarské vodopády sa ročne postarajú o smrť približne 25 ľudí.

Polícia v kanadskom Ontáriu bola svedkom netradičného zásahu, kedy musela pomáhať mužovi, ktorý prežil pád z vodopádu s názvom Podkova (Horseshoe Falls), ktorý je podľa World Waterfall Database najväčším z Niagarských vodopádov.

Publikácia CBC upresňuje, že muž, ktorý 57 metrov dlhý pád ako zázrakom prežil, mal najprv preliezť stenu a spadnúť do rieky, ktorá ho vtiahla cez vodopád. Zranený muž následne vyplával z rieky na súš, kde na kameňoch čakal na záchranu. Polícia sa s ohľadom na súkromie zraneného rozhodla pre médiá neuviesť jeho meno.

Dopadajúci prúd má pri páde podľa  oficiálnej stránky Niagarských vodopádov dosahovať maximálnu rýchlosť 40 kilometrov za hodinuThe Buffalo News informovalo, že nemenovaný pán je od roku 1960 5. osobou, ktorá bez akejkoľvek ochrany prežila pád cez Niagarské vodopády. The Buffalo News ďalej píše, že týmto spôsobom ročne zomrie približne 25 ľudí. Zachránený muž pravdepodobne prežil najmä vďaka vysokej hladiny vody v rieke.

Domov
Zdieľať
Diskusia