Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2019, 11:35
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ročná Chloe zomrela po 50-metrovom páde z lode. V stene chýbala sklenená výplň

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na vine môže byť prepravná firma, vyšetrovanie ale stále prebieha.

Výletná loď Freedom of the Seas sa nedávno stala miestom, kde sa odohrala smrteľná tragédia. Podľa pôvodných informácií sa 1-ročné dievčatko menom Chloe Wiegand svojmu starému otcovi vyšmyklo z rúk po tom, ako zakopol, a vypadlo asi z 50-metrovej výšky 11. poschodia lode priamo na betónové mólo. 

BBC ale uvádza vyjadrenie advokáta Michaela Winklemana, podľa ktorého bolo všetko inak. Dievčatko malo totiž prepadnúť cez voľný priestor, kde sa nenachádzalo ochranné sklo. V dobe nešťastia bola loď zakotvená v prístave v Portoriku.

Vyjadrenie starostu mesta South Bend, kde otec Chloe pracuje ako policajt

Pri vyšetrovaní úmrtia polícia využije nielen svedkov vrátane starého otca, matky a ostatných príbuzných, ale aj záznamy z bezpečnostných kamier. Advokát sa pred médiami medzičasom vyjadril, že na vine by mala byť prepravná firma Royal Carribean, ktorá jedno miesto v stene nezaplnila sklom. Práve cez chýbajúcu výplň mala vypadnúť 1-ročná Chloe.

Rodinný advokát však zatiaľ nepotvrdil, že by mali príbuzní dievčatka v pláne podať žalobu. Zdôraznil ale, že na mieste absentovalo upozornenie o chýbajúcom okne. „Jej starý otec si myslel, že sa na mieste nachádza sklo, ako všade inde, ale nebolo tam, a behom okamihu sa Chloe prepadla,“ povedal pre BBC právnik rodiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia