Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2019, 9:09
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V plastovom boxe uniesol ohrozený druh lemura, mal sa stať jeho domácim zvieratkom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Tínedžerovi hrozí väzenie aj obrovská pokuta.

19-ročný Aquinas Kasbar sa mal v minulom roku počas noci vlúpať do zoo, odkiaľ uniesol ohrozený druh lemura. 32-ročný lemur menom Isaac je považovaný za najstaršie zviera svojho druhu odchované v zajatí v Severnej Amerike. Ako píše CNN, lemur sa v priemere dožíva do 20 až 25 rokov.

Život tohto vzácneho jedinca bol však ohrozený mladíkom, ktorý sa priznal k tomu, že 27. júla 2018 lemura Isaaca uniesol. Podľa dokumentov zo súdneho pojednávania mal Kasbar prerezať plot, kde boli uzavreté zvieratá, kvôli čomu niektoré z nich utiekli. Neskôr však boli znovu odchytené.

Odporúčané
Rakúsky cirkus používa miesto zvierat hologramy. Jeho majiteľka neznáša týranie Rakúsky cirkus používa miesto zvierat hologramy. Jeho majiteľka neznáša týranie 15. mája 2019, 12:09

Isaaca ale umiestnil do plastového boxu, ktorý dokonca nemal žiadne ventilačné otvory. Do rána si však uvedomil, že spravil poriadnu hlúposť, a preto zviera odložil pred miestnym hotelom s popisom na papieri, aby lemura uneseného zo Santa Ana Zoo odniesli na políciu.

Zvieraťu sa našťastie nič nestalo, ale zoo utrpela finančnú škodu v hodnote 8 500 $. Tínedžerovi teraz za jeho skutok hrozí pokuta vo výške 100 000 $ a 1 -ročný trest odňatia slobody.

Domov
Zdieľať
Diskusia