Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2019, 7:11
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nicki Minaj zrušila ďalší koncert

HUDBA NICKI MINAJ
Uložiť Uložené

Kontroverzné vystúpenie v Saudskej Arábii sa nakoniec konať predsa len nebude.

Pred niekoľkými dňami uzrela svetlo sveta informácia o tom, že by Nicki Minaj mala vystupovať v Saudskej Arábii na Jeddah World Fest. V tomto kráľovstve ešte stále vládne veľmi prísny režim, a tak bolo pre verejnosť pochopiteľne veľmi prekvapivé, že organizátori pozvali raperku, ktorá svoju show zakladá na vyzývavých outfitoch a vulgárnych textoch. 

Zástupcovia festivalu reagovali logicky, údajne chcú búrať stereotypy spojené s kráľovstvom a široká verejnosť vrátane turistov má takto vidieť novú tvár Saudskej Arábie, ktorá akceptuje všetkých bez rozdielov.  

Odporúčané
Vystúpenie Nicki Minaj v Saudskej Arábii vyvolalo znepokojenie. Vyzývavé oblečenie a vulgárne texty v konzervatívnom kráľovstve? Vystúpenie Nicki Minaj v Saudskej Arábii vyvolalo znepokojenie. Vyzývavé oblečenie a vulgárne texty v konzervatívnom kráľovstve? 4. júla 2019, 8:57

Teraz sa z BBC dozvedáme, že Nicki Minaj ani jej tím toho pôvodne o Saudskej Arábii veľa nevedeli a všetko im pomaly došlo až z prekvapených reakcií fanúšikov. V oficiálnom vyjadrení píše o tom, že po zvážení sa rozhodla na festivale v kráľovstve nevystúpiť a dôvodom je jej jasný postoj k právam žien, LGBTQ komunite a slobode slova. 

„After careful reflection I have decided to no longer move forward with my scheduled concert at Jeddah World Fest. While I want nothing more than to bring my show to fans in Saudi Arabia, after better educating myself on the issues, I believe it is important for me to make clear my support for the rights of women, the LGBTQ community and freedom of expression.“
Domov
Zdieľať
Diskusia