Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2019, 13:38
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

3. séria Attack on Titan vyvrcholila veľkolepými príbehovými zvratmi a zabíjaním desiatok Titánov

3. séria Attack on Titan vyvrcholila veľkolepými príbehovými zvratmi a zabíjaním desiatok Titánov
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Eren a jeho priatelia sa vydávajú na svoju najnáročnejšiu misiu, ktorá môže rozhodnúť o ich osude.

Po dlhšej pauze sa vrátila 3. séria Attack on Titan so svojou druhou polovicou. Bohužiaľ, mala len 10 dielov, pričom sme asi všetci čakali, že ich už tradične bude 12. Ale aj počas tej desiatky sa toho stihlo udiať skutočne veľa. Eren a ostatní hrdinovia zo Survey Corps sa vydali vziať si späť Wall Maria. 

Tá mala byť plná Titánov, ktorí tam sídlili už celé roky, konkrétne od čias, kedy Armored a Colossal Titani urobili do steny dieru. Eren však disponuje schopnosťami uzavrieť ju. Následný plán spočíva v zabití všetkých Titánov v oblasti, aby sa ľudia mohli vrátiť do svojich domovov (alebo toho, čo z nich zostalo) a aby sa znova mohol začať využívať okolitý ekosystém, keďže zásoby sa míňajú. 

Viac z deja ti ale nepoviem. Aj keď zároveň dúfam, že už máš všetky časti dopozerané. Je jasné, že sa plán pokazí a hrdinovia budú mať na mále. Titánom totiž velí Beast Titan s takmer dokonalým plánom. Ten však celkom nepočíta s ľudskou húževnatosťou a ochotou položiť svoje životy pre budúcnosť svojho druhu. A taktiež nepočíta s Levim, pravdepodobne najlepším lovcom Titánov, ktorý po konci svojho lovu začína pripomínať samotného diabla. 

3. séria Attack on Titan vyvrcholila veľkolepými príbehovými zvratmi a zabíjaním desiatok Titánov

V druhej polovici série máme možnosť sledovať skvelé bitky medzi ľuďmi a Titánmi, ale aj schopnosti jednotlivých Titánov, strategické prvky bojov a dočkáme sa aj pár prekvapení. Ani tentoraz sa to nezaobíde bez strát na životoch. Anime sa jednoducho nebojí ísť na plné gule a rovnako ako manga, nemá za potrebu naťahovať svoj dej na 10 sérií. Smerujeme do finále, a tak sa tvorcovia pohrávajú s odvážnymi rozhodnutiami. 

A aby toho nebolo málo, dočkáme sa aj najdôležitejších flashbackov v celom seriáli. Nechcem prezrádzať, čo konkrétne sa v nich stane, ale konečne sa odhalí pravda o ich svete, pravda o Titánoch, Erenovom otcovi, minulosti, súčasnosti a zároveň aj budúcnosti. Šokujúce odhalenia úplne menia celý príbeh aj motivácie postáv a my sa už nevieme dočkať, čo nám prinesú v poslednej 4. sérii. Tá sa začne vysielať už koncom budúceho roka. 

Druhá polovica 3. série oplýva skvelými zvratmi, premyslenými dialógmi a atraktívnym vývinom príbehu. Po prvej polovici sa už skutočne patrilo prísť aj s Titánmi, no a tých sme sa dočkali viac než dosť. Akcia je už tradične vynikajúca a animácia na špičkovej úrovni. Dej sa navyše uberá temnejšími uličkami, ktoré seriálu a tomuto svetu tak skvelo pasujú. Nedá mi inak, než udeliť osem bodov z desiatich. A ak si tento seriál ešte nezačal sledovať, tu si prečítaš pár dôvodov, prečo by si tak mal učiniť. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia