Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2019, 13:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ruskí námorníci vraj zabránili „katastrofe planetárnych rozmerov“. Požiar jadrovej ponorky mohol skončiť oveľa horšie

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Takéto vyjadrenia mali padnúť na pohrebe 14 námorníkov.

Požiar ruskej jadrovej ponorky mohol skončiť oveľa tragickejšie. Stroj sa plavil v Barentsovom mori, keď na palube vypukol požiar v akumulátorovej sekcii, ktorý pripravil o život až 14 členov posádky. Oheň sa podľa ruského stanoviska podarilo dostať pod kontrolu a poškodený vraj nebol ani jadrový reaktor, ktorý ponorku poháňa.

Odporúčané
V ruskej ponorke, kde požiar zabil 14 námorníkov, bol jadrový reaktor. Úrady tvrdia, že ho oheň nijak nepoškodil V ruskej ponorke, kde požiar zabil 14 námorníkov, bol jadrový reaktor. Úrady tvrdia, že ho oheň nijak nepoškodil 4. júla 2019, 10:42

The Independent však informuje, že na pohrebe 14 námorníkov v Petrohrade mal jeden z vysokopostavených členov ruskej armády pozostalým obetí poďakovať za službu zosnulých rodinných príslušníkov. Vraj sa im podarilo predísť „katastrofe planetárnych rozmerov“. „Zaplatili svojimi životmi za to, že zachránili kolegov, plavidlo a predišli planetárnej katastrofe,“ znelo údajne jeho vyjadrenie.

Svet sa o požiari a nehody dozvedel iba útržky informácií, pretože ruská vláda označila incident za štátne tajomstvo. Môžeme preto len špekulovať, čo sa na palube ponorky identifikovanej ako A-31 Losharik skutočne odohralo a ako ďaleko sa svet nachádzal od jadrovej katastrofy.

Ruskí námorníci vraj zabránili „katastrofe planetárnych rozmerov“. Požiar jadrovej ponorky mohol skončiť oveľa horšie
Zdroj: President of Russia
Domov
Zdieľať
Diskusia