Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2019, 14:03
Čas čítania 1:44
Oskar Almássy

Spy Game s Robertom Redfordom a Bradom Pittom je skvelým špionážnym thrillerom, akých už dnes veľa nenájdeš

Spy Game s Robertom Redfordom a Bradom Pittom je skvelým špionážnym thrillerom, akých už dnes veľa nenájdeš
Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation
FILMY A SERIÁLY AGGRETSUKO TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Aj tento víkend pre teba máme niekoľko skvelých tipov.

Vitaj pri ďalšej časti našej pravidelnej sobotnej rubriky Tipy na filmy. V nej ti opäť raz odporučíme trojicu projektov, ktorým by si podľa nás určite mal dať šancu.

Oskar Almássy – Spy Game (2001, réžia: Tony Scott)

Filmografiu bratov Scottovcov milujem, čo sa dá veľmi ľahko vydedukovať aj z mojich pravidelných tipov. Dnes som sa však rozhodol dať Ridleymu pauzu a odporučiť ti jednu pecku z Tonyho tvorby. Je ňou vynikajúci špionážny thriller Spy Game.

Ten sa sústredí na CIA veterána Nathana Muira (Robert Redford) počas jeho posledného dňa v službe. Všetko ale zmení telefonát, v ktorom sa dozvedá, že je jeho bývalý chránenec Tom Bishop (Brad Pitt) držaný v čínskom väzení. A keďže sa od neho agentúra dištancuje, je iba na Nathanovi, aby využil všetky svoje schopnosti a vysekal Toma z problémov.

Stopáž snímky síce presiahne celé dve hodiny a príliš veľa akcie v nej nenájdeš, ani na moment však nenudí. Vďaka výbornému scenáru, hudbe, skúsenej réžii aj parádnej chémii medzi Redfordom a Pittom totiž dokáže navodiť perfektnú atmosféru, ktorá Spy Game povyšuje vysoko nad mnoho iných žánroviek. 9,5/10

Dušan Šutarík – Mexická jazda (Y tu mamá también, 2001, réžia: Alfonso Cuarón)

Máme tu leto, a to priam volá po nejakom dobrom road-movie. V Mexickej jazde, ktorá vystrelila Alfonsa Cuaróna medzi režisérske hviezdy, sledujeme príbeh dvoch 17-ročných kamarátov Julia (Gael García Bernal) a Tenocha (Diego Luna), s ktorými poriadne mláti puberta. Po náhodnom stretnutí s atraktívnou 29-ročnou Luisou (Maribel Verdú) sa všetci traja vydávajú na nespútanú jazdu Mexikom, ktorá ich navždy zmení.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Cuarónova snímka je realistickou coming-of-age drámou, ktorá sa otvorene pozerá na problémy mladých, vrátane otvorenej sexuality. Nejde však o žiadnu lacnú kontroverziu. Mexická jazda je totiž veľmi úprimná, pravdivá, silná a emotívna pecka, ktorá vás zasiahne priamo do srdca. A to sa cení. Trojlístok Bernal-Luna-Verdú je absolútne špičkový. 10/10

Dominik Vetrák – Aggretsuko (Aggressive Retsuko, 2018, réžia: Rareko)

Chválenému anime od Netflixu som sa úspešne vyhýbal, no jednej noci, keď som dopozeral Attack on Titan a mal chuť ešte na niečo ďalšie, som dal šancu prvej epizóde. A potom aj tej druhej, tretej... Seriál je nesmierne chytľavý. Má skvelý koncept, krátke, 15 minútové epizódy a sympatické postavy.

Dej sa točí okolo Retsuko, kancelárskej krysy – účtovníčky, ktorej šéfovia robia zo života peklo. Seriál vtipne zachytáva reálne situácie zo života a z podobných prác, kedy pretavuje uveriteľné a častokrát dejúce sa situácie do prestrelených naratívov.

Na Retsuko je vyvíjaný tlak azda z každej strany, nie je v živote vôbec šťastná a keby nemala svoj karaoke angry rap, asi by to s nervami nevydržala. Po stretnutí s kamarátkou zo strednej sa však konečne rozhodne niečo vo svojom živote zmeniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia