Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2019, 13:16
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

V júli si v kine vychutnáme týchto 7 očakávaných noviniek

V júli si v kine vychutnáme týchto 7 očakávaných noviniek
Zdroj: Marvel Studios/Sony
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Spider-Man a Leví kráľ budú kraľovať júlovým tržbám.

Júl je tohto roku prekvapivo prázdny. Môže za to prítomnosť 2 obrovských filmov, ktoré budú tlačiť na miliardu dolárov zarobených v kine. Zatiaľ čo Leviemu kráľovi sa to takmer určite podarí, Spidey to bude mať náročnejšie. Od jednotky však získal množstvo nových fanúšikov a vzhľadom na udalosti Endgame sa diváci do kín na najnovšiu marvelovku len tak pohrnú. Okrem týchto dvoch blockbusterov nás však čakajú aj viaceré iné kinopremiéry. 

Spider-Man: Ďaleko od domova – 3. 7. 
Najprv však začneme pavúčim mužom. Ten je v kinách oficiálne už od včera a dá sa povedať, že v nich zatiaľ boduje. V USA vytvoril rekord pre najväčší utorok v kinách (čo sa box office týka) a smeruje tam k vysokým tržbám. A zrejme je to zaslúžené, keďže dvojka je lepšia než jednička a užijú si ju všetci fanúšikovia tejto postavy a MCU ako takého. Viac sa dozvieš v našej recenzii tu. 

Mŕtvi neumierajú/The Dead Don’t Die – 4. 7. 
Tento víkend je v kinách na Slovensku a v Česku aj nový Jarmusch. 
Že nevieš, o koho ide? Niektorí ľudia ti povedia, že to vôbec nevadí. Iní zase, že by si v jeho filmoch mohol nájsť isté čaro. V každom prípade, prachy na svoje filmy stále dokáže nájsť. Na zombie komédiu mu prostriedky dalo Focus Features, pričom v USA ide o kasový prepadák.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Ani recenzie nie sú až také zhovievavé, no a náš kolega Pepo tomu v recenzii tiež neuštedrí pekné hodnotenie. Dej sa sústreďuje na dvoch policajtov (Adam Driver a Bill Murray) v malom mestečku, ktoré sa musí vzoprieť vlne zombie. Hrá aj Tilda Swinton s katanou či Selena Gomez.

Spolujazda/Stuber – 11. 7. 

statného muža budeš môcť už čoskoro vidieť aj v akčnej komédii Stuber (Spolujazda), kde sa objaví po boku talentovaného Kumaila Nanjianiho, známeho napríklad zo skvelej drámy The Big Sick (2017). V pripravovanej buddy komédii sa Uber taxikár Stu (Kumail Nanjiani) ocitne v aute s policajtom Vicom (Dave Bautista), ktorý ho namočí do poriadne nebezpečnej hry so zločinom.

Pri takzvaných buddy komédiách je azda najdôležitejšia chémia medzi hlavnou dvojicou hrdinov, no a taktiež inteligentný a trefný humor. Ak tieto dva faktory bude spájať aj prichádzajúci Stuber, máme sa na čo tešiť. 

Stuber režíroval Michael Dowse (Goon, What If) a scenár k filmu napísal Tripper Clancy (Four Against the Bank). V snímke si okrem dvojky hrdinov zahrajú herci, ako Betty Gilpin, Iko Uwais, Joshua Mikel, Amin Joseph, Christine Horn, Scott Lawrence a ďalší.

Leví kráľ – 18. 7. 
Pravdepodobne najväčší letný hit tohto roka je remakom starej animovanej klasiky od Disneyho. A aj keď budeme počuť aj pôvodný soundtrack a Mufasu znova nahovoril James Earl Jones, dočkáme sa množstva nových scén a variácií na legendárny príbeh. Leví kráľ vyzerá naozaj úchvatne, o čo sa postaral režisér Iron Mana či Knihy džungle Jon Favreau a technológiu, ktorú aktuálne Disney používa. 

Sami sa stránia toho, že by Levieho kráľa nazývali animovaným filmom. Celý však vzniká v počítačoch a vo virtuálnej realite, kde štáb aj reálne natáča scény s pohybami kamier a postáv. Viac sa o tom dozvieš tu a o filme ako takom zase tu. Nikomu ale predsa Levieho kráľa predstavovať nemusíme, že?

Loli Paradička – 18. 7. 

Milan (Michal Iľkanin) je hendikepovaný muž bez nohy a Veronka (Kamilka Mitrášová) je pôvodom Rómka. Dvaja zaľúbenci sa v snímke Loli paradička spoznajú pomerne netradičným spôsobom. Veronka mu totiž počas predaja v stánku na miestnom jarmoku ukradne dva turecké medy.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Milan však pochopí, že išlo o krádež z núdze, a tak ju pozve na obed. Medzi hlavnými postavami započne vzťah, ku ktorému ich okolie zaujme svojský spôsob. Ako už z upútavky vyplýva, s Milanovou láskou by mohla mať problém ako jeho matka, tak aj miestni dedinčania z baru.

Loli paradička zábavným spôsobujem vykresľuje slovenské reálie východu, ktoré by nás vo finálnej podobe mohli celkom pobaviť. Okrem Michala Iľkanina a Kamily Mitrášovej si v snímke zahrajú Kveta Stražanová, Michal Soltesz, Dominik Doktor, Peter Kudráč a ďalší. Predpokladaná dĺžka snímky je 86 minút.

Detská hra/Child’s Play – 25. 7. 

Remake/reboot/reštart, nazvi si to ako chceš, no Chucky sa vracia. Tentoraz ako robotická bábika s hlasom Marka Hamilla (animovaný Joker, Luke Skywalker). Aubrey Plaza (Ingrid Goes West) si v horore Child's Play zahrá matku chlapca menom Andy (Gabriel Bateman – Lights Out), ktorý dostane na svoje narodeniny pozoruhodnú modernú hračku. 

Tim Matheson hrajúci Henryho Kaslana, zakladateľa firmy Kaslan Corp, ktorá vytvorila inteligentnú robotickú hračku, o nej vraví ako o najlepšom priateľovi dieťaťa. Pravda je však značne odlišná. Hračku ovládne hacker a zmení programovací kód hračky. A tak mierumilovná umelá inteligencia začne prekračovať hranice a meniť sa na násilné monštrum.

Okrem toho sa môžeš tešiť na množstvo ďalších filmov, dokumentov a artovejších počinov. Kompletný výpis premiér na júl nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia