Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2019, 15:44
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Daisy Ridley: Kritiku a hnev na The Last Jedi chápem. Tešiť sa však môžeme na epický súboj s Kylo Renom

Daisy Ridley: Kritiku a hnev na The Last Jedi chápem. Tešiť sa však môžeme na epický súboj s Kylo Renom
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Sága rodu Skywalkerovcov sa blíži ku koncu.

Keď Vanity Fair vypustilo do sveta prvé fotografie z pripravovanej epizódy Star Wars IX, mnohých fanúšikov zaujímalo najmä to, či sa vo finálnej verzii snímky dočkáme bojovej scény v daždi medzi Kylo Renom a Rey (pozri fotografiu nižšie). Daisy Ridley naše predpoklady potvrdila a navyše dodala, že išlo o skutočne výnimočnú scénu.

Myslím, že so všetkými vzťahmi urobili naozaj skvelú prácu. So zábavnými priateľstvami, ale aj s tou podivnou záležitosťou medzi Rey a Kylom... okrem toho sme mali aj skvelý súboj. Naozaj skvelý. A bolo som veľmi šťastná, že Vanity Fair z neho poodhalili aspoň kúsok. Bol to vážne výborný súboj. Stala som sa lepším bojovníkom a (filmári) spravili svetelné meče žiarivejšími, takže to vlastne vyzerá, ako keby sme šermovali so svetlom a nie s mečmi,“ povedala v podcaste pre Josha Horowitza Daisy Ridley.

Daisy Ridley: Rozumiem fanúšikom hnevajúcim sa na The Last Jedi. Star Wars IX čaká úchvatný súboj s Kylom Renom
Daisy Ridley: Rozumiem fanúšikom hnevajúcim sa na The Last Jedi. Star Wars IX čaká úchvatný súboj s Kylom Renom Zdroj: Disney

Tento súboj sme natáčali v novembri a počas neho na nás liali vodu – ale nebudem sa sťažovať na chlad, jednoducho to neurobím – bolo to naozaj vecou výdrže,“ opísala náročné nakrúcanie daného súboja predstaviteľka Rey. Daisy Ridley ďalej prezradila, že verzia pôvodného režiséra Colina Trevorrowa (Jurassic World) bola od Abramsovej značne odlišná. V čom všetkom sa Abramsov Star Wars IX bude odlišovať od Trevorrowho, však pochopiteľne zatiaľ nemohla prezradiť. 

Portál MovieWeb ďalej píše o tom, že záver novej trilógie nám dá definitívnu odpoveď na to, kto sú vlastne rodičia hlavnej hrdinky. „(Abrams) povedal, že otázka je zodpovedaná. Takže na konci filmu budeš vedieť, čo je vo veci,“ cituje jej slová MovieWeb. Star Wars IX má byť podľa Ridley od VII. a VIII. epizódy značne odlišný.

Daisy Ridley: Kritiku a hnev na The Last Jedi chápem. Tešiť sa však môžeme na epický súboj s Kylo Renom
Zdroj: Disney

Žánrovo ide od posledných dvoch (filmov) o rozdiel, ktorý uvidíte, keď sa snímka dostane von. Je pomerne emocionálna. Od posledných dvoch filmov sa nesie v odlišnom duchu, ale je v nej aj množstvo zábavy. V The Last Jedi mi veľmi chýbal John (Boyega), ale v IX sme už pokope vrátane Oscara (Isaaca),“ neskrývala svoje nadšenie Ridley.

Mimo iného sa stihla vyjadriť aj k rozporuplnej odozve na The Last Jedi. „Nebola som prekvapená. Išlo o odlišnú vec. Na internete vyjadrujú ľudia v súčasnej dobe svoj názor, ale myslím si, že to je správne. Pokiaľ majú niečo veľmi cenné a myslia si, že vedia, aké by to malo byť, a pritom to tak nie je, je férové, aby mali pocit, že to bolo nesprávne. V skutočnosti to tak ale nemusí byť – v konečnom dôsledku, Rian je filmár a jedna osoba nemôže určiť, aký má byť film – aj preto je sloboda prejavu pochopiteľná,“ povedala Daisy Ridley.

Slovenskej a českej premiéry sa dočkáme 19. decembra (prosinec) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia