Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2019, 9:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Mafián Borža chce ísť na slobodu: Plánujem žiť plnohodnotne a čestne, tvrdí

ZAUJÍMAVOSTI PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Aké sú jeho šance a možnosti na podmienečné prepustenie?

Dušan Borženský bol za účasť na troch vraždách v roku 2000 odsúdený na 23-ročný trest, no ešte pred odpykaním celého trestu prejavil podľa TV JOJ jasný záujem o to, aby sa dostal na slobodu.

Dušan „Borža“ Borženský operoval v mafiánskej skupine z východu, ktorej kedysi vládol dnes už zosnulý mafiánsky šéf Róbert Holub. Medzi ďalších členov patrili napríklad Ladislav Badó, Karol „Karči“ Kolárik či Alexander „Šani“ Horváth. Po Holubovej smrti začali panovať medzi Borženským a Kolárikom konflikty.

O Kolárikov život sa koncom roku 1999 postaral nájomný vrah a po páde mečiarizmu Borženského chytila polícia. „Keby pokračovala Mečiarova vláda, tak by sme pravdepodobne mali mnohých podobných mafiánov do dnešných dní na krku,“ povedal pre Refresher novinár Arpád Soltész. 

Odporúčané
Šéf košickej mafie si dovolil ubiť policajta na smrť. Východu kraľoval až do zásahu Mikuláša Černáka Šéf košickej mafie si dovolil ubiť policajta na smrť. Východu kraľoval až do zásahu Mikuláša Černáka 28. marca 2019, 18:58

Borženského žiadosť o prepustenie na slobodu prešla cez okresný súd, no krajský ju následne zamietol. Odsúdený mafián však podľa slov svojho obhajcu Tibora Bascá plánuje využiť inštitút dovolania a taktiež ústavnej sťažnosti. 

Rozhodne plánujem žiť plnohodnotne a čestne, už sa viac nechcem zaoberať žiadnou kriminálnou činnosťou, alebo aby som padol do nejakých komunít ľudí, ktorí sa zaoberajú takýmito vecami. Celá moja minulosť bola vlastne mnou samým odsúdená,“ povedal pre TV JOJ Dušan Borženský. 

Podmienečné prepustenie bolo odporučené ústavom na výkon trestu, v ktorom si Borženský odpykáva trest a Bascó tvrdí, že s jeho klientom neboli vo väzbe žiadne problémy.

Odporúčané
Mafiána Juraja „Piťa“ Ondrejčáka muselo na súd dostať 350 policajtov. Zbraňový arzenál mohli gangu závidieť všetci konkurenti Mafiána Juraja „Piťa“ Ondrejčáka muselo na súd dostať 350 policajtov. Zbraňový arzenál mohli gangu závidieť všetci konkurenti 21. februára 2019, 13:30
Domov
Zdieľať
Diskusia