Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2019, 13:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

O Oscaroch budú rozhodovať aj Lady Gaga, Tom Holland či Adele. Akadémia sa snaží diverzifikovať porotu

O Oscaroch budú rozhodovať aj Lady Gaga, Tom Holland či Adele. Akadémia sa snaží diverzifikovať porotu
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY OSCAR 2022
Uložiť Uložené

Akadémia sa rozrastie o 842 nových členov.

Akadémia sa posledné roky snaží zmeniť svoju štruktúru. Do svojich radov pozýva každoročne stovky nových členov, pričom tlačí hlavne na ženy a ľudí s inou farbou pleti než bielou. Členom totiž celý čas dominujú bieli a starší muži, čo sa má v nasledujúcich rokoch rázne zmeniť. Aktuálne sa pridalo 842 nových členov, medzi ktorými je množstvo hviezd nielen filmového formátu. Za zmienku stojí mladý Tom Holland, Lady Gaga, Adele, Phil Lord a Chris Miller a mnohí ďalší. Kompletný výpis mien si môžeš pozrieť tu. 

POC (People of Color) tvoria 29% a ženy celkovo 50% z novo pozvaných. V roku 2019 sa percento žien v Akadémii z pôvodných 25% dostalo na úroveň 32%. POC sa zase zdvojnásobili z 8% na 16%. Celkovo dnes Akadémiu tvorí už 9042 členov. Otázkou už len zostáva, čo v Akadémii robí taká Adele či Lady Gaga.

Druhú menovanú si ešte niekto môže obhájiť, ale je tak trochu nepredstaviteľné, aby o Oscaroch v niektorých kategóriách rozhodovali ľudia, ktorí majú s týmto priemyslom jednorázové skúsenosti. A ani ten Holland nie je práve najvychýrenejší herec s dlhoročnou praxou a bohatou filmografiou. Čo si o tomto rozširovaní členov Akadémie myslíš ty?

PS: Medzi členov sa dostali aj dokumentaristka Helena Třeštíková a kaskadéri Ladislav Lahoda a Pavel Cajzl.

Domov
Zdieľať
Diskusia