Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2019, 19:49
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Taylor Swift vedela o predaji svojej celoživotnej tvorby za 300 miliónov vopred a premárnila šancu získať ju, tvrdí bývalý manažér

HUDBA JUSTIN BIEBER KANYE WEST TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

Populárna speváčka v noci informovala, že sa dozvedela o predaji svojej tvorby od roku 2006 až do 2017 manažérovi Justina Biebera, čo považuje za najhorší možný scénar.

Svetoví hudobníci sú často obeťami svojich vydavateľstiev, keďže prvé zmluvy podpisujú ešte v čase, keď si nemôžu diktovať podmienky. Väčšinou ide o nevýhodne dohody, najmä čo sa týka vlastníctva pôvodných nahrávok. A presne kvôli tomu to aktuálne žije okolo Taylor Swift, podľa ktorej sa naplnil najhorší možný scenár, aký sa jej mohol stať. 

Odporúčané
Taylor Swift stratila práva na väčšinu svojej tvorby. Píše o šikane od Kanyeho Westa, obul sa do nej aj Justin Bieber Taylor Swift stratila práva na väčšinu svojej tvorby. Píše o šikane od Kanyeho Westa, obul sa do nej aj Justin Bieber 1. júla 2019, 10:34

Všetky práva na jej tvorbu od roku 2006 až do 2017 totiž za približne 300-miliónov dolárov odkúpil pre svoje vydavateľstvo populárny manažér amerických hudobných hviezd Scooter Braun, ktorý spolupracoval aj s interpretmi ako Kanye West alebo Justin Bieber. 

Taylor Swift sa do Brauna poriadne obula a hovorí o šikane, ktorú však voči svojej osobe cítila aj v minulosti. Scooter podľa nej stál aj za videoklipom Famous, kde ju ponížil a „vyzliekol“ Kanye West.

I feel like me and Taylor might still have sex
Why? I made that bitch famous (God damn)

Odporúčané
Nahé telá celebrít ako Rihanna, Taylor Swift či Kim Kardashian zdobia Kanyeho video na Famous Nahé telá celebrít ako Rihanna, Taylor Swift či Kim Kardashian zdobia Kanyeho video na Famous 25. júna 2016, 11:52

Verejne tak proti nemu poštvala veľa svojich fanúšikov, na čo reagoval aj Justin Bieber, ktorý sa Brauna zastal a v skutočnosti má na celú situáciu opačný názor. Myslí si, že jeho manažér Taylor Swift vždy kryl chrbát. 

Dočkali sme sa však aj vyjadrenia z opačnej strany, konkrétne od Scotta Borchettu, ktorý predal vydavateľstvo aj s právami na všetky nahrávky z prvých šiestich albumov Braunovi za spomínaných približne 300-miliónov dolárov. Borchetta na stránku vydavateľstva Big Machine napísal dlhý príspevok, kde vysvetlil, čo všetko predchádzalo oficiálnej informácii o predaji nahrávok zverejnenej na Billboarde.

Taylor Swift vedela o predaji svojej celoživotnej tvorby za 300-miliónov vopred, premárnila šancu získať ju, tvrdí bývalý manažér
Taylor Swift vedela o predaji svojej celoživotnej tvorby za 300-miliónov vopred, premárnila šancu získať ju, tvrdí bývalý manažér Zdroj: TASR/AP

Scott sa vyjadruje v prvom rade o tom, že Taylor Swift musela o celom prevode práv na nového majiteľa vedieť pred piatimi dňami, keďže jej otec je akcionárom, ktorý všetko vedel od 20. júna. Borchetta zároveň osobne napísal v sobotu speváčke správu, keď už bolo všetko dohodnuté: „I personally texted Taylor at 9:06pm, Saturday, June 29.“

Borchetta ďalej prezrádza, že speváčka dostala pred predajom nahrávok novú zmluvu, zverejňuje jej časti a konštatuje, že dokonca prebiehalo vyjednávanie o odkúpení všetkých originálov tvorby z prvých šiestich albumov, videoklipov a fotiek. Údajne Taylor Swift odmietla. Podľa Variety boli ponuky dokonca dve, ani jedna však speváčke nevyhovovala. 

Čo sa týka samotnej hodnoty nahrávok, Billboard informuje, že celé vydavateľstvo Big Machine Label Group bolo predané novému majiteľovi za približne 300 miliónov. Vzhľadom na portfólio dostupné k nahliadnutiu na oficiálnej stránke môžeme predpokladať, že drvivá väčšina hodnoty patrí práve Taylor Swift, keďže zvyšok umelcov podľa sociálnych sietí a diskografie nezaznamenal žiadny väčší úspech. 

Domov
Zdieľať
Diskusia