Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2019, 16:44
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Českí policajti našli cudzincovi v gauči 21 miliónov korún

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Kriminalistov z Brna čakalo v gauči cudzinca nečakané prekvapenie.

Kriminalisti z Brna intenzívne už takmer tri roky vyšetrovali podnet od finančného úradu, týkajúceho sa neznámeho muža z východnej Európy, ktorý mal na území Českej republiky vykonávať daňové podvody. 

Podľa samotnej Polície Českej republiky malo ísť o 52-ročného cudzinca, ktorý mal reťaziť firmy a fiktívne faktúry, vďaka čomu potom povinnosť platby DPH zostala na poslednom článku reťazca.

Česká kriminálna polícia v spolupráci so zásahovou jednotkou počas minulého týždňa vykonala päť domových prehliadok, počas ktorých sa im podarilo podozrivého konečne zadržať. Aby toho nebolo málo, v jeho gauči objavili aj nemalé prekvapenie, a to sumu viac ako 21 miliónov českých korún (vyše 825-tisíc eur) a 8-tisíc amerických dolárov.

Kvôli veľkému obnosu peňazí bol policajný orgán nútený vypožičať si počítačku bankoviek od banky vo Veľkom Meziřičí. Cudzinec bol obvinený z krátenia dane, poplatku a podvodnej povinnej platby. Ak by si preukázala vina, muž by si mohol pobudnúť v cele aj na dobu 10 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia