Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
s dm drogerie markt.
17. júla 2019, 11:03
Čas čítania 0:00
Valéria Frázová

Vymeň kokosový olej a kyslú smotanu za prípravky, ktoré ťa naozaj ochránia proti slnku

Vymeň kokosový olej a kyslú smotanu za prípravky, ktoré ťa naozaj ochránia proti slnku
ZAUJÍMAVOSTI SLNKO
Uložiť Uložené

„Nechceš sa radšej natrieť? Nie v pohode, ja sa nespálim.“

Začiatok konca, ktorý sme zažili vo svojom živote snáď všetci a svojou nezodpovednosťou skončili s kyslou smotanou na chrbte. Stupne na teplomeroch sa už šplhajú do závratných výšin, preto sme si pre teba v spolupráci s predajňami dm drogerie markt pripravili zopár tipov, ako chytať bronz zodpovedne a čo robiť, keď už je neskoro.

Čím vyšší faktor, tým sa menej opálim?

Tento mýtus koluje po internetoch celú večnosť, no nezakladá sa na faktoch. Pravda je taká, že čím vyšší je ochranný faktor, tým menej sa spáliš a tým dlhší čas môžeš stráviť na slnku bez rizika. Veľa ľudí si však myslí, že ak použije krém s ochranným faktorom 30 či dokonca 50, neopália sa vôbec.

Číslo na prípravkoch však nevyjadruje stupeň opálenia (5 = vysoký, 50 = veľmi nízky), ale ukazuje čas pre bezpečné opálenie. Neriskuj na dovolenke, ani na festivale a vyskúšaj napríklad transparentný sprej na opaľovanie s kokosovou vôňou od značky sundance, ktorý je navyše vegan alebo dajte šancu spreju na opaľovanie UV Water od Garnier Ambre Solaire.

kremiky na opalovanie
kremiky na opalovanie Zdroj: Photo by Tomas Salas on Unsplash

Stačí mi kokosový olej

V minulosti sme ti priniesli článok o tom, prečo je kokosový olej zlou alternatívou k bežným opaľovacím prípravkom, aj keď sa na prvý pohľad môže javiť ako zdravší variant. Okrem toho, že neobsahuje žiadny ochranný faktor, tak aj proti UV žiareniu je v porovnaní s produktami z drogérie jeho používanie veľmi nezodpovedné.

Preto ak chceš dať šancu prírodnej kozmetike, zvoľ si pre bezpečné opaľovanie značku alverde alebo prírodnú kozmetiku značky Weleda, ktorá ponúka BIO opaľovacie mlieka.

kremiky na opalovanie
kremiky na opalovanie Zdroj: Photo by Antony on Unsplash

 

Tetovanie a slnko

Opálená pokožka si pýta ozdobenie, a preto sú letné mesiace vhodným obdobím na dočasné tetovania. Určite ste už počul o henne, airbrushingu alebo iných možnostiach, ktoré nájdeš na plážach či festivaloch po celom svete.

Ak si však majiteľom trvalého tetovania, určite vieš, že ochrana potetovanej kože dokáže narobiť vrásky nielen na čele. Preto je potrebné venovať jej špeciálnu pozornosť a najmä v lete aj osobitnú starostlivosť hlavne pri častom slnení. V predajniach dm drogerie markt nájdeš ochranu na tetovanie vo forme tyčinky od značky Australian Gold, ktorá ti poskytne potrebný ochranný faktor.

A nezabúdaj, že v prípade nového tetovania sa neodporúča vystavovať slnku po dobu 2 až 3 týždňov. Inak hrozia rôzne nepekné infekcie, ktoré môžu spôsobiť, že budeš musieť tetovanie opravovať.

kremiky na opalovanie
kremiky na opalovanie Zdroj: Photo by SERGEY CHUPRIN on Unsplash

Prvá pomoc

Ak si sa tiež nepoučil alebo tento článok čítaš až po tom, čo sa ti začali šúpať ramená po spálení, prinášame aj tipy na prvú pomoc.

Babky aj mamy sú stará škola a nedajú v prípade spálenia slnkom dopustiť na kyslú smotanu či biely jogurt. Tie síce majú skvelý chladivý efekt, ale taktiež skvelo stekajú po celom chrbte a posteli.

V prípade spálenia preto radšej vyskúšaj prípravky, ktoré obsahujú kyselinu panthotenovú a krok vedľa neurobíš ani s produktami, ktoré obsahujú aloe vera. Daj šancu overenému Panthenolu alebo vyskúšjte telový gél Aloe Vera značky Balea, ktorý bude mať rovnako chladivý efekt a vďaka gélovej konzistencii sa ľahko vstrebáva a nezanecháva pocit mastnoty.

kremiky na opalovanie
kremiky na opalovanie Zdroj: Photo by Oleksandr Pidvalnyi from Pexels

Bonus na záver

Vieš, čo by určite nemalo chýbať vo vašej taške či ruksaku počas horúcich letných dní? Balea osviežujúci sprej Aqua, ktorý ti hlavne počas leta poskytne osvieženie a pocit sviežosti uprostred mesta i festivalu. Navyše revitalizuje pokožku a je vhodný ako na telo, tak i na tvár.

Domov
Zdieľať
Diskusia