Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2019, 21:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí. Zachránili tak tisícky delfínov či korytnačiek

ZAUJÍMAVOSTI ŽIVOTNÉ PROSTREDIE
Uložiť Uložené

Rybárske siete sú jedným z najväčších nebezpečenstiev pre naše oceány.

Za najväčšie nebezpečenstvo pre naše moria a oceány považuje mnoho ľudí plasty, no tie nie sú ani zďaleka jedinou hrozbou. Ochranári zo skupiny Ocean Voyages už z oceánu vytiahli 40 ton rybárskych sietí a pravdepodobne tým zachránili život tisíckam zvieratiek, informuje magazín Time.

Do stratených a vyhodených rybárskych sietí sa totiž pravidelne zamotávajú väčšie ryby, korytnačky či delfíny, ktoré sa následne udusia či zomrú na vyhladovanie. Enviromentalistická skupina Ocean Voyages sa snaží bojovať presne proti tomu a už dosiahla hromadu úspechov.

K dispozícii majú napríklad nákladnú loď, ktorá sa neustále otáča medzi morom a súšou. Na lodi je vyškolená posádka dobrovoľníkov, ktorí priamo vo vode, ale aj špeciálnymi nástrojmi, likvidujú množstvá rybárskych sietí z oceánov.

Predpokladá sa, že je v oceánoch stratených približne 700 000 ton rybárskeho vybavenia, vrátane sietí, aj s najlepším úsilím ochranárov tak očista skonzumuje enormné množstvo času.

Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí
Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí Zdroj: www.oceanvoyagesinstitute.org
Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí
Ochranári z oceánov vytiahli 40 ton rybárskych sietí Zdroj: www.oceanvoyagesinstitute.org
Domov
Zdieľať
Diskusia