Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2019, 15:05
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na čínskom festivale psieho mäsa sa zrejme zjedlo až 3 000 zvierat

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA PES
Uložiť Uložené

Domácich miláčikov Číňania premenili na jedlo.

Predpokladá sa, že približne 3 000 psov bolo zabitých počas China's Yulin Dog Festival, pochybnej udalosti, na ktorej sa psy jedia, predávajú, nakupujú či vystavujú. Festival patrí medzi tie najzvláštnejšie udalosti na svete, pretože je považovaný za tradíciu aj napriek tomu, že je starý menej než desať rokov a zjavil sa prakticky odnikiaľ.

Odporúčané
Čínsky festival psieho mäsa pobúril ľudí po celom svete. Zvieratká sú dokonca grilované zaživa Čínsky festival psieho mäsa pobúril ľudí po celom svete. Zvieratká sú dokonca grilované zaživa 24. júna 2019, 11:39

Nehumánna akcia si však každoročne vyžiada životy tisícok zvierat a psy sú na prvom mieste. Tentokrát ich zrejme padlo približne tritisíc, a to aj napriek ohromnej snahe aktivistov zvieratá zachraňovať. Jednej skupinke sa napríklad podarilo uvoľniť 62 podvyživených a dehydratovaných psov z bitúnku. Jedného aktivistu, pri inom prípade, predajcovia psov zasa prešli autami, keď sa snažila zvieratá uvoľniť

Festival trvá až desať dní a poburuje celý svet – organizácia Humane Society International už čínskej vláde odovzdala petíciu s 1,5 miliónmi podpisov na zastavenie konania festivalu.

Veľa psíkov zabitých na festivale pritom ani nie je splodených za účelom konzumácie, no ide o ukradnutých domácich miláčikov, čo potvrdzuje aj skutočnosť, že majú na sebe stále obojok.

Na čínskom festivale psieho mäsa zrejme zomrelo až 3 000 zvierat
Na čínskom festivale psieho mäsa zrejme zomrelo až 3 000 zvierat Zdroj: Humane Society International
Domov
Zdieľať
Diskusia