Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2019, 14:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Španielsky klub si zmenil meno na Flat Earth FC. Prezident chce podporiť teóriu o plochej Zemi

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Majiteľ vyrobil svojmu klubu nečakanú publicitu.

Prezident španielskeho futbalového klubu Mostoles Balompie oslávil postup do štvrtej najvyššej národnej súťaže svojským spôsobom. Javi Poves sa klub rozhodol premenovať na Flat Earth FC, pretože túto teóriu o plochej Zemi už dlhší čas podporuje a chcel by ju spropagovať na medzinárodnej úrovni, informovala Marca. 

Ako argumentuje, futbal je najpopulárnejší šport na svete, a tak je nový názov klubu podporujúci plochú Zem skvelý spôsob, ako teóriu rozšíriť medzi všedných ľudí, ktorí o nej doteraz nevedeli.


 

„Sme profesionálny futbalový klub v španielskej štvrtej lige a narodili sme sa na to, aby sme zjednotili hlasy miliónov ľudí v hnutí za plochú Zem a všetkých ľudí hľadajúcich odpovede,“ vyhlásil Poves.

Prezident sa vytešuje aj z toho, že profesionálne futbalové kluby zvyčajne zbierajú podporovateľov v rámci mesta či krajiny, ale Flat Earth FC je postavený na základe spoločnej myšlienky – a to je podľa neho najdôležitejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia