Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2019, 13:39
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Andrej Danko je opäť na smiech celému Slovensku. Tvrdí, že niekto vykúpil celý internet a Čaputovú dostal do nepríjemnej situácie

ZAUJÍMAVOSTI ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Predseda NR SR pozval na návštevu prezidenta Bieloruska aj napriek tomu, že na to nemá žiadne oprávnenie.

Andrej Danko opäť vzbudzuje pozornosť verejnosti a svojimi nerozvážnymi krokmi sa stavia do negatívneho svetla. Denník N včera informoval, že porušil diplomatický protokol a na oficiálnu návštevu pozval bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka pri príležitosti osláv SNP. Prezidentka však o tomto kroku vopred nevedela. 

Zuzana Čaputová následne bieloruskému diktátorovi oznámila, že pozvanie dostal iba od predsedu parlamentu a verejne sa vyjadrila, že dúfa, že Lukašenko jej odkaz pochopí správnym spôsobom. „Informovala som pána predsedu, že som vyslala jasný signál bieloruskému prezidentovi, že pozvanie nebolo uskutočnené z úrovne hlavy štátu,“ píše prezidentka vo svojom vyjadrení na Facebooku

Dnes sa dozvedáme, že diktátor je rozhorčený z Dankovho prístupu a na nepripravené návštevy nechodí. Prezident Lukašenko je pri moci už 25 rokov a v krajine je vďaka zmanipulovanému referendu možnosť neobmedzenej kandidatúry na prezidenta. Jeho kritici končia vo väzení a taktiež je v Bielorusku obmedzená sloboda slova. 

Danko ešte včera v súvislosti so svojou kampaňou do eurovolieb vypustil jeden výrok, ktorý sa zapíše medzi jeho najlegendárnejšie. Chcel vyjadriť rozhorčenie v súvislosti s nastavovaním kampaní na sociálnych sieťach, a tak skonštatoval, že „online priestor bol plný, vykúpený.“  Vraj sa doň so svojou stranou dokonca nevedeli dostať a prihlasovanie trvalo dlho.

Domov
Zdieľať
Diskusia