Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2019, 14:52
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Bratislave vyrúbali stromy bez povolenia a pobúrený je aj primátor Matúš Vallo. Z centra ubudla vzacná zeleň

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA MATÚŠ VALLO PRÍRODA
Uložiť Uložené

Na Štefanovičovej ulici sme prišli o vzácnu zeleň.

V stredu ráno Bratislavčanov nepríjemne prekvapila správa o tom, že na električkovej zastávke Žilinská (Štefanovičova ulica) došlo k výrubu viacerých stromov, o ktoré bol už v minulosti spor. Negatívne reakcie obyvateľov hlavného mesta pribúdalo ako na bežiacom páse, preto sme sa rozhodli kontaktovať magistrát hlavného mesta pre vyjadrenie.

Primátor Matúš Vallo síce priznal, že stromy boli choré, no zdôraznil, že toto je vzorová ukážka toho, ako sa výrub stromov v meste nemá a nesmie robiť. Stromy totiž boli vyrúbané bez akéhokoľvek súhlasu mesta a ich odstránenie sa ani nedialo v sezóne, kedy je to povolené.

Podľa mesta výrub zrealizoval Dopravný podnik Bratislava a voči zodpovedným osobám bola vraj už vyvodená aj zodpovednosť. Mesto tiež prisľúbilo náhradnú výsadbu stromov na tej istej ulici.

Ohľadne výrubu stromov sme kontaktovali nielen mesto, no aj Dopravný podnik Bratislava, ktoré nás bez bližších podrobnos'ti presmerovalo na magistrát hlavného mesta.

Domov
Zdieľať
Diskusia