Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2019, 15:32
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

George Soros žiada vyššie zdanenie najbohatších ľudí. Americkí miliardári chcú na daniach prispievať viac

ZAUJÍMAVOSTI GEORGE SOROS
Uložiť Uložené

George Soros podpísal výzvu na zdanenie bohatých.

Časť amerických miliardárov chce od novej hlavy štátu zvýšenie daní pre najbohatšiu vrstvu spoločnosti. Už 18 miliardárov podpísalo výzvu, ktorej cieľom je bojovať proti klimatickým zmenám aj nerovnosti v americkej spoločnosti. Výzvu podpísali mená ako George Soros, spoluzakladateľ Facebooku Chris Hughes, Molly Munger či potomok slávneho Walta Disneyho, píše BBC.

Podpísaní miliardári vyzvali prezidentských kandidátov, aby zaviedli zvýšené daňové zaťaženie pre bohatšie skupiny ľudí s majetkom nad 50 miliónov dolárov. Týmto opatrením by sa podľa nich zvýšila šanca na boj s klimatickými zmenami, zlepšila ekonomika štátu, zdravie obyvateľstva a USA by mohlo zefektívniť rovnosť príležitostí.

V liste sa spomína aj slávne vyjadrenie miliardára Warrena Buffeta, ktorý vyhlásil, že aj jeho sekretárka platí vyššie dane ako on sám. Ak by budúci prezident začal navrhované zvyšovanie daní pre najbohatšie skupiny implementovať, zasiahlo by okolo 75-tisíc amerických rodín. Odhady hovoria o tom, že v priebehu 10 rokov by takto mohlo do americkej ekonomiky natiecť okolo 2,75 bilióna dolárov.

George Soros žiada vyššie zdanenie najbohatších ľudí. Americkí miliardári chcú na daniach prispievať viac
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia