Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2019, 14:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Policajtom došla trpezlivosť. Vodičov čakajú najvyššie možné pokuty, hliadky budú prísnejšie

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Zvýšená nehodovosť prinútila políciu konať.

Na slovenských cestách to v posledných dňoch vyzeralo katastrofálne. Uvedomujú si to najmä policajti, ktorí museli zasahovať pri viacerých nehodách a niekoľko z nich skončilo tragicky. Za 7 dní na cestách zomrelo 14 ľudí, len minulý piatok prišlo o život až sedem cestujúcich vo vozidlách, a tak policajti na tlačovej konferencii ohlásili, že končia s prevenciou a začínajú s represiou.

„Dospeli sme do štádia, že prevencia končí a nastupuje represia voči tým, ktorí si zo zákona o cestnej premávke robia trhací kalendár,“ povedal viceprezident PZ Róbert Bozalka. O zhoršujúcej sa situácii svedčia štatistiky. Počas uplynulého víkendu išlo až 2 281 vodičov príliš rýchlo, 1 412 vodičov riešila polícia kvôli spôsobu jazdy a až 146 šoférov malo vypité.

Všetky tieto faktory prispeli k tomu, aby policajti zaviedli zvýšené opatrenia na cestách. Využívať budú novú techniku na meranie rýchlosti, domov ti budú chodiť pokuty za rýchlosť vďaka objektívnej zodpovednosti a pokuty už budeš len ťažko zjednávať na nižšie čiastky. Všetky by mali byť udeľované na hornej hranici sadzby. Ak ťa už hliadka kvôli priestupku zastaví, len ťažko nasledujúce dni odídeš s dohovorom či varovaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia