Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2019, 10:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Uprostred nemeckého poľa vybuchla bomba z druhej svetovej vojny, zanechala po sebe 10-metrový kráter

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nevybuchnutá munícia zrejme pochádzala z bombardovania.

Obyvatelia nemeckého mesta Limburg zostal uprostred noci vystrašení, keď zvonku počuli silnú explóziu. Na tamojšom poli vybuchla 250-kilogramová bomba z druhej svetovej vojny, ktorá za sebou zanechala rozsiahly 10-metrový kráter hlboký okolo 4 metre, informovalo BBC.

Zástupcovia mesta skonštatovali, že Limburg bol za vojny významnou oblasťou, kde prebiehalo bombardovanie, takže sa nečudujú prítomnosti nevybuchnutej munície.

Obyvatelia si najskôr mysleli, že na pole spadol meteorit, ale odborníci upozornili, že meteorit by po sebe zanechal množstvo roztavených materiálov kvôli obrovskému teplu, ktoré sa po náraze uvoľní. V čase okolo štvrtej ráno našťastie na poli nikto nepracoval, a tak bomba nespôsobila škody ani na životoch a ani na majetku.

Výbuch spôsobil dokonca aj menšie záchvevy zeme, pretože prístroje namerali otrasy vo výške 1,7 na Richterovej stupnici. Bomba podľa vyšetrovateľov vybuchla úplne sama bez vonkajšieho zásahu.


Domov
Zdieľať
Diskusia