Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2019, 11:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovák šíril výmysly o migrantoch na bratislavskom Draždiaku, o status sa začala zaujímať už aj polícia

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Roman sa zamýšľal nad partiou chlapíkov na Draždiaku.

Roman Ferko zahliadol na bratislavskom Draždiaku partiu ľudí, ktorých hneď označil za migrantov a začal na sociálnej sieti Facebook šíriť poplašnú správu. Vraj šlo o bojaschopných mužov, ktorí rozhodne neutekali pred vojnou, vyhlásil. Kúpať sa mali v spodnom prádle a pokukovali po slovenských dievčinách.

Do svojho statusu zahrnul viacero otázok o tom, aké majú páni doklady, z čoho žijú a či sú pod kontrolou, a tak sa naša polícia prostredníctvom svojej stránky Hoaxy a podvody pustila do vyvracania mýtov.

Policajti Ferkovi vysvetlili, že ak má človek tmavšiu farbu pokožky, nemusí nutne predstavovať akúkoľvek hrozbu. V ten deň nikto na Draždiaku nenahlásil žiadne problémy, len neďaleko odtiaľ slovenskí narkomani búrali chatku. Policajti ironicky upozornili, že všímať si opačné pohlavie rozhodne patrí len do životnej náplne migrantov a takéto veci Slováci určite nerobia.

Vysvetlili mu, že páni majú rovnaké povolenie na pobyt, občiansky preukaz či pas ako aj on a na našom území žijú legálne a slobodne. Nerozumejú, prečo by mali byť pod akoukoľvek kontrolou, keďže sú to rovnakí ľudia ako Roman Ferko. A zakontrovali aj slovami, že človek tmavšej pleti môže byť pokojne Slovák, Rakúšan či Maďar.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Status Romana Ferka, v ktorom počet mužov opisoval slovami „10 kusov“, už muži zákona riešia. Začali konať pre podozrenie zo šírenia poplašnej správy, a tak možno tento chlapík na šírenie výmyslov doplatí.

Späť
Zdieľať
Diskusia