Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2019, 10:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V prvý letný deň napadlo v Colorade až 60 centimetrov snehu

ZAUJÍMAVOSTI SNEH
Uložiť Uložené

Nezvyčajná snehová pokrývka zaskočila obyvateľov amerického štátu.

Obyvatelia amerického štátu Colorado sa vytešovali z prvého letného dňa len dovtedy, kým nezačal padať sneh. V oblastiach s nadmorskou výškou nad 2000 metrov nad morom začali snehové prehánky, ktoré na niektorých miestach priniesli až 50 či 60 centimetrov snehu, informovalo CNN.


Aj pod touto výškovou hranicou prichádzali vločky a obyvatelia Colorada hneď svoje fotky a videá zdieľali na sociálnych sieťach. Zabávali sa nad tým, že keď už čakáš leto a príroda ťa aj tak prekvapí snehovou nádielkou rovno symbolicky na prvý letný deň. Naposledy zažilo coloradské mesto Denver snehovú nádielku v pokročilej fáze júna ešte v roku 1928.

Ľudia sa zo snehu tešia, pretože teploty už dávali organizmu zabrať, avšak meteorológovia upozorňujú, že v žiadnom prípade nejde o bežný prípad. V oblasti Steamboat Springs napadne počas júna priemerne 0,25 centimetra snehu a štatistiky ukazujú, že posledné sneženie sa neobjavuje neskôr ako začiatkom mája. Tentokrát tam napadlo 60 centimetrov snehu.



Domov
Zdieľať
Diskusia