Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Orange.
26. júna 2019, 17:09
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Ak odložíš telefón na festivaloch Grape, Pohoda a Legits Blast počas koncertov, dostaneš 5 GB dát zadarmo

ZAUJÍMAVOSTI ORANGE
Uložiť Uložené

Výzvu od mobilného operátora Orange podporila aj obľúbená skupina Billy Barman.

Festivalová sezóna sa nezadržateľne blíži. Koncerty pod holým nebom si každý z nás užije najlepšie bez smartfónov v rukách. Jasné, natočiť si krátky instagramový príbeh je úplne v poriadku, atmosféru hudobného vystúpenia si však cez displej nikdy nedokážeš vychutnať naplno. 
 
Zároveň sa s veľkou pravdepodobnosťou k natočeným videám už nikdy nevrátiš a lístok si predsa len kupuješ v prvom rade kvôli zážitkom. Z výskumu združenia eSlovensko z roku 2017, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 1500 ľudí, vieme, že obyvatelia našej krajiny používali smartfóny v priemere 3 hodiny a 5 minút denne. Dnes je to aj vďaka rozmachu Instagramu pravdepodobne ešte viac.
 
Odporúčané
Slovenskí interpreti vyzývajú fanúšikov, aby nesledovali koncerty cez displej smartfónu. Aj tak si ich znovu nepozrieš Slovenskí interpreti vyzývajú fanúšikov, aby nesledovali koncerty cez displej smartfónu. Aj tak si ich znovu nepozrieš 12. júna 2019, 19:19
 

„Sme viac motivovaní zážitkom, ktorý vzniká ako dôsledok externej pochvaly, než užívaním si vnútorného pocitu slasti z procesu tu a teraz. Tento fenomén máme možnosť pozorovať počas oslavy nového roka, kedy si jednotlivci na námestiach natáčajú ohňostroj, ktorý si často ani v procese nahrávania neuvedomujú, nakoľko sa sústredia na uskutočnenie čo najlepších záberov, ktoré koniec koncov často využijú iba na zdieľanie na sociálnych sieťach a v reálnom živote sa k nim nevrátia,“ komentuje novodobý fenomén psychológ Krause.

„Emočné časti nášho mozgu však nefungujú na princípe digitálneho ukladania spomienok, ale emočnom ukladaní spomienok, ktoré je omnoho silnejšie, než sledovania podujatia a sprostredkovania zážitku cez smartfón, “ dodáva odborník.

 

Ak odložíš telefón na festivaloch Grape, Pohoda a Legit Blast počas koncertov, dostaneš 5 GB dát zadarmo
Ak odložíš telefón na festivaloch Grape, Pohoda a Legit Blast počas koncertov, dostaneš 5 GB dát zadarmo Zdroj: unsplash.com
 
Zodpovednosť si v tomto smere uvedomuje aj mobilný operátor Orange, ku ktorému sa v rámci výzvy už pridala aj skupina Billy Barman a ďalší slovenskí interpreti. Operátor sa pri tejto príležitosti rozhodol odmeniť všetkých svojich zákazníkov 5 GB dát úplne zadarmo, ak si odložia na festivaloch Grape, Pohoda a Legit Blast telefón aspoň na hodinu v Orange zóne. 
 
Zapoj sa do výzvy, uži si atraktívny program udalostí pod holým nebom naplno a vychutnaj si vystúpenia obľúbených interpretov a skupín. Nezabúdaj, heslo tohto leta je mobil dole #hlavahore.
 

„Myslím si, že ľudia často žijú v ilúzii predstáv týkajúcich sa toho, že mozog si nedokáže zapamätať situáciu bez toho, aby si ju nezdokumentovali, čo je samozrejme veľmi mylná predstava. Taktiež v dnešnej dobe máme možnosť zdieľať naše aktuálne príbehy a tak sa prezentovať vo svetle, ktoré si sami regulujeme.

Mnohokrát to však nerobíme kvôli sebe, ale kvôli ohodnoteniu a potvrdeniu zo strany druhých ľudí. Je preto dôležité vnímať, akú potrebu si v danom čase uspokojujem, keď sa rozhodnem koncert nahrávať a nie si ho plnými dúškami užívať, “ dodáva Krause a dáva tak z pohľadu profesionála možnosť pochopiť inú perspektívu. 

O „profesionálnych“ fotografoch na svojich koncertoch si myslí svoje aj raper Vec 
 
 
Na záver ešte nezabudni využiť možnosť zapojiť sa do súťaže o lístky na festival Pohoda 2019 aj s ubytovaním. Výherca lístkov nám však bude musieť v reportáži pripravovanej priamo na letisku odpovedať na otázku, či je tiež počas koncertov zástancom hesla mobil dole #hlavahore  Zapoj sa, je to jednoduché:
 
Domov
Zdieľať
Diskusia