Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2019, 16:34
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Takto znie „stratená“ skladba Freddieho Mercuryho. Rádiá ju dnes zahrali úplne prvýkrát

HUDBA
Uložiť Uložené

Milovníci kapely Queen majú ihneď krajší deň.

Rozhlasová stanica BBC Radio 2 zahrala úplne prvýkrát neznámu verziu skladby Time Waits For No One. Tá bola súčasťou muzikálu Time (1986), v ktorej sme však okrem Mercuryho počuli ešte množstvo sprievodných vokálov.

Odporúčané
50 zaujímavostí o Freddiem Mercurym, ktoré si (možno) nevedel 50 zaujímavostí o Freddiem Mercurym, ktoré si (možno) nevedel 6. decembra 2018, 14:25

Ako píše BBC, Time Waits For No One s odlišným prevedením však v rádiách ešte nezaznela. Teda až do dnešného dňa. Pieseň bola napísaná Daveom Clarkom z kapely Dave Clark Five. Tomu sa podarilo nájsť stratenú nahrávku po približne desaťročnom pátraní až v roku 2017.

Keď sme ju prvýkrát nahrali, zašiel som do štúdia Abbey Road a prehrali sme si ju len s Freddiem a klavírom. Dostal som z toho zimomriavky, bolo to magické," cituje Clarkove slová BBC. Neskôr k tejto skladbe pridali do pozadia 96 vokálov. Spusti si nižšie priložené videá a určite budeš počuť spomínaný rozdiel.

Doposiaľ nezverejnená verzia

Verzia s mnohými vokálmi

Domov
Zdieľať
Diskusia