Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2019, 15:06
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Len 4,5 % slovenských učiteľov považuje svoju prácu za ocenenú, hovorí štúdia

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO UČITELIA
Uložiť Uložené

Slovensko sa v dôležitom ukazovateli spokojnosti opäť ocitlo na poslednom mieste zo všetkých krajín OECD.

Medzinárodná štúdia o vyučovaní a vzdelávaní rovnako ako v roku 2013 opäť ukazuje, že slovenskí učitelia sú najmenej spokojní spomedzi všetkých krajín OECD.  Len 4,5 % našich učiteľov považuje svoju prácu za ocenenú, pričom celkový priemer je 25,8 %.

Štúdia TALIS je najväčšou svojho druhu a celkovo mapovala 260-tisíc učiteľov z 31 krajín OECD a 17 ďalších krajín sveta od 30. apríla do 11. mája 2018 prostredníctvom dotazníkov.

Z výsledkov vyplývajú aj metódy, akými slovenskú učitelia postupujú. Približne 40 % necháva študentov pracovať a hľadať riešenie v skupinách a len približne 16 % zadáva žiakom úlohy dlhodobejšieho charakteru. 

Slovenskí učitelia majú v priemer 44 rokov, čo je aj priemer krajín OECD. Rovnako to platí aj v prípade riaditeľov našich škôl, ktorí majú 52 rokov. Dozvedáme sa tiež, že až 94 % učiteľov súhlasilo s výrokom, že so svojimi žiakmi dobre vychádzajú. Priemer šikany na školách v rámci všetkých monitorovaných štátov je 14 %, na Slovensku je to 9 %.

Odporúčané
Ľudia si myslia, že sme deti mafiánov, tvrdia žiaci školy za 20 000 € ročne. Ako sa študuje na najdrahšej škole na Slovensku? Ľudia si myslia, že sme deti mafiánov, tvrdia žiaci školy za 20 000 € ročne. Ako sa študuje na najdrahšej škole na Slovensku? 15. júna 2019, 15:49
Domov
Zdieľať
Diskusia