Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2019, 12:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

4 prevádzači dostali doživotie za smrť 71 utečencov nájdených v dodávke so slovenskými polepmi

ZAUJÍMAVOSTI MAĎARSKO
Uložiť Uložené

Pôvodný 25-ročný trest z minulého roka súd v odvolacom konaní sprísnil na doživotie.

Vinníci prípadu z augusta 2015, kedy  boli dodávke v dodávke so slovenskými polepmi nájdené telá 71 migrantov, dostali doživotie. Súd v Maďarsku sa rozhodol zmeniť minuloročný rozsudok, v ktorom štyrom mužom udelil 25 rokov za mrežami. Reuters informuje aj o tom, že traja prevádzači už nebudú mať možnosť prepustenia, štvrtý oň môže požiadať po 30 rokoch. 

Ide o skoro 4 roky starý prípad. V Rakúsku, približne 40 kilometrov od Bratislavy neďaleko Parndorfu, bola nájdená dodávka s dočasnými maďarskými poznávacími značkami oblepená slovenskými sloganmi. Síce ju pôvodný majiteľ spoločnosti Hyza predal maďarskej firme Mastermobiker KFT, tá však slovenské polepy neodstránila. 

Diaľniční policajti v nej objavili telá 71 ľudí vrátane žien aj detí. Väčšina z nich bola zo Sýrie a podľa Denníka N bol najpravdepodobnejší dôvod smrti udusenie. Telá boli nájdené až po dvoch dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia