Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2019, 11:16
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady - ilustračné foto
ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Bývalý zápasník Roman Kučerovský po svojej najväčšej sláve prepadol alkoholu a toluénu, nasledoval brutálny čin.

Na počiatku bol talentovaný a uznávaný zápasník vo voľnom štýle. Postupom času však šport nahradilo požívanie drog, najmä alkoholu a toluénu. Roman Kučerovský sa do československej kriminalistiky zapísal ako brutálny vrah, ktorý naporcoval svoju priateľku priamo pred očami jej trojročného syna.

Je otázne, či vykazoval Kučerovský poruchu osobnosti už pred zvýšenou konzumáciou drog, alebo boli jeho psychotické stavy v priamom súvise s ich požívaním. Jedno je ale isté, Roman Kučerovský rozhodne nebol počas svojho brutálneho činu pri zmysloch.

Čo sa teda vlastne stalo? Všetko odštartovala hádka, ku ktorej došlo približne v polovici marca 1984 medzi Kučerovským a jeho 28-ročnou priateľkou Jitkou Bezděkovou. Podrobnejší obsah hádky bohužiaľ nie je známy, no v kontexte okolností sa môžeme domnievať, či šlo o žiarlivosť, iné nezhody vo vzťahu, alebo vyčítanie nadmerného požívania drog.

Roman Kučerovský pri zatýkaní

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Zdroj: Policie ČR / kriminalistika.eu

Osudným sa pre Bezděkovú stal 4. apríl toho roku, kedy sa Kučerovský zjavil pred dverami jej bytu. Ten obývala aj so svojím trojročným synom. Do bytu ho však v ten deň nevpustila. Ani zatvorené dvere mu ale v ohavnom čine nezabránili. Odopretie vstupu Kučerovského skôr ešte viac vyburcovalo k akcii.

Odporúčané
Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život 21. apríla 2023, 16:30

Keďže bol dostatočne fyzicky zdatný, dvere bez väčších problémov vyrazil. Jitka bola v tom čase v posteli. Po násilnom vniknutí začal svojej priateľke vyčítať jej chovanie. Verbálne útoky sa však čochvíľa zmenili aj na fyzický atak.

Nepoddajnú Jitku zdrapol za vlasy a dvakrát ju bodol nožom priamo do hrudníka. Obeť okamžite upadla do agónie, čo ale Kučerovského rozhodne nezastavilo. Naopak, trest sa mu zdal primalý. Opäť zobral nôž, no tentoraz spravil s Jitkou krátky a hlavne nezvratný proces, nožom jej odrezal hlavu.

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07

Hlavu aj zvyšok tela uložil na prikrývku a odtiahol do kuchyne. Pri celom incidente bol prítomný aj maloletý syn zavraždenej. Synovi Kučerovský prikázal, aby sa schoval pod perinu. Pomocou noža a sekery, ktorú našiel v kuchyni, telo zavraždenej rozrezal priamo v byte.

Vyčíňajúcemu Romanovi poslúžili aj kachle, do ktorých nahádzal niektoré časti tela spolu s jej oblečením. Ďalšie časti tela nahádzal do kufra, s ktorým sa následne vybral von a jeho obsah rozsypal do rieky Svratky neďaleko jednej z fakúlt Masarykovej univerzity v samotnom centre Brna.  Do bytu sa potom vrátil po zvyšné časti tela, ktorých sa však už nezbavil, ale odniesol si ich do svojho bytu.

Zavraždená Jitka Bezděková

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Zdroj: Policie ČR / kriminalistika.eu

Aby po sebe zamietol všetky stopy, rozhodol sa byt podpáliť, čo sa mu skoro aj podarilo, no vďaka pohotovým susedom stihli na miesto včas prísť hasiči. Oheň sa rozhodol založiť pomocou podpálenia zakrvácaných kobercov. Jeden z pohotových nájomníkov si však okamžite všimol dym vychádzajúci z jej bytu a zalarmoval hasičov. Ešte pred ich príchodom sa sám rozhodol do bytu vniknúť, no neúspešne.

Odporúčané
Alabamská profesorka s IQ 180 zavraždila na porade kolegov. V detstve brokovnicou zastrelila brata, väzeniu sa však vyhla Alabamská profesorka s IQ 180 zavraždila na porade kolegov. V detstve brokovnicou zastrelila brata, väzeniu sa však vyhla 3. marca 2023, 12:30

Prvé na miesto činu dorazili policajné zložky, ktoré operovali s informáciou, že v byte sa zrejme nachádza iba trojročný syn poškodenej. Vyrazili preto dvere a riskujúc vlastný život vošli do silne zadymeného bytu. Z neho po chvíľke vyniesli chlapca, ktorý bol našťastie nažive.

Hasiči hneď po príjazde zistili aj zdroj požiaru. Koberce s krvavými fľakmi boli natoľko podozrivé, že boli nútení okamžite zalarmovať políciu a vyšetrovateľov, aby začali vo veci konať. V byte totiž nebolo ani stopy po nájomníčke. Aspoň to si mysleli na začiatku. Po vyvetraní však byt odhalil mnohé detaily, ktoré neboli dovtedy pozorovateľné.

Okrem toho, že na kobercoch sa nachádzali stopy krvi, vyšetrovatelia neskôr zistili, že v kobercoch sú zamotané aj kusy ľudského tela spolu s vlasmi. Všetkých preto automaticky napadlo, že sa môže jednať o nezvestnú Jitku Bezděkovú.

Toto bol však iba začiatok. Do bytu následne napochodovali znalci z oblasti súdneho lekárstva a to, čo našli pri detailnej obhliadke bytu, ich šokovalo. Na mieste boli zaistené kusy ľudského mozgu, zuby, vlasy, ušný lalok a taktiež rozsiahle stopy od krvi. Po otvorení kachiel hrôzostrašné nálezy pokračovali. Ohorené kosti spolu so zakrvavenou sekerou jasne vypovedali, že oheň slúžil len na zničenie dôkazov brutálneho činu.

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady - ilustračné foto

Netrvalo dlho, kým vyšetrovatelia prišli na 28-ročného priateľa zavraždenej, Romana Kučerovského. A podľa informácií, ktoré sa im podarilo o ňom získať, sa stal okamžite hlavným podozrivým. Dvakrát trestaný bývalý zápasník vo voľnom štýle, navyše závislý na alkohole a toluéne, sa ukázal ako trefa do čierneho.

Po zistení trvalého bydliska boli na miesto vyslané hliadky, ktoré mali podozrivého Romana zadržať. Táto stopa sa ukázala ako trefa do čierneho, keďže už pri pokuse o zadržanie kládol Kučerovský značný odpor. Oblečený len do dámskych siloniek a špinavý od krvi na policajtov dokonca hádzal tehly. Spacifikovaný bol až pomocou slzného granátu, ktorú mu hodili priamo do bytu.

Odporúčané
Jediný popravený katolícky kňaz v histórii USA obcoval s mužmi aj ženami a svoju manželku rozkrájal na kusy Jediný popravený katolícky kňaz v histórii USA obcoval s mužmi aj ženami a svoju manželku rozkrájal na kusy 2. marca 2019, 11:19

Pri prehliadke jeho zdevastovaného bytu zostali vyšetrovatelia opäť v nemom úžase. Namieste totiž našli neuveriteľných 22 kilogramov mäsa, ktoré bolo následne poslané na expertízu, aby tá odhalila, že sa jedná o mäso ľudské.

Čo-to o podozrivom nevypovedal len stav bytu a jeho postoj pri zatýkaní ale aj samotný výsluch. Vyšetrovatelia veľmi skoro pochopili, že potrebné doznanie z Kučerovského tak skoro nedostanú. Na kladené otázky totiž odpovedal úplne scestne alebo vôbec.

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady - ilustračné foto

Na otázku, ako sa volá, odpovedal „anglický kráľ“ a povedal, že sa ešte nenarodil. Počas výsluchov privolaný znalec konštatoval, že Kučerovský duševnú chorobu len hrá. Aj napriek tomu bol ale pre istotu prevezený na psychiatriu do Bohníc. Priznanie a ďalšie podrobnosti o čine vypadli z Kučerovského až po 4 mesiacoch pobytu na psychiatrii. Najprv svoju výpoveď adresoval prítomným psychológom a psychiatrom, aby svoje priznanie neskôr zopakoval aj pred kriminalistami.

Odporúčané
Je Obchodná ulica nebezpečná? V centre hlavného mesta sme strávili celú noc, stretli sme desiatky policajtov Je Obchodná ulica nebezpečná? V centre hlavného mesta sme strávili celú noc, stretli sme desiatky policajtov 16. júna 2019, 12:20

Počas tohto pobytu na ňom vykonali mnoho testov a vyšetrení, z ktorých zistili, že netrpí žiadnou formou sexuálnej deviácie. K rovnakému záveru prišli aj odborníci z oblasti psychológie aj psychiatrie. Čo však vyšetrenia odhalili bola prítomnosť osobnosti s psychopatickými črtami a zvýšenými agresívnymi tendenciami. Tieto faktory v spojitosti s frustráciou vzniknutou z odmietnutia milovanej osoby viedli k tomuto brutálnemu činu.

Za svoj ostrý prehrešok voči spoločnosti si vyslúžil 24 rokov za mrežami, z ktorých si však odsedel len 6 rokov, za čo mohla vtedajšia rozsiahla amnestia prezidenta Václava Havla. V roku 1990 bol preto prepustený na slobodu. Dnes by mal Roman Kučerovský 63 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia