Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2019, 9:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Rusku niekto ukradol most, kovová konštrukcia s hmotnosťou 56 ton len tak zmizla

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Kovová konštrukcia pritom nemala obrovskú hodnotu.

V Rusku musia policajti od začiatku júna vyšetrovať krádež mosta. Tamojší polárny región Murmansk zažil koncom mája zvláštnu situáciu, keď si ľudia neďaleko opustenej osady vzdialenej viac ako 170 kilometrov od hlavného mesta Murmansk všimli miznúci most, upozornil slovenský časopis Trend.

Ako pôvodne uviedlo BBC, nešlo o dnes využívaný most, ale o starú železničnú konštrukciu, ktorá bola postupom rokov vymenená. Most však zostal na mieste napriek tomu, že ho už nikto nevyužíva, a tak sa stal ľahkou korisťou zlodejov.


Zlodeji ukradli kovovú konštrukciu dlhú 23 metrov s hmotnosťou 56 ton, po ktorej sa kedysi prepravovali vzácne kovy z neďalekej zatvorenej továrne. Postupom času most prestal vyhovovať modernejším bezpečnostným štandardom. Nemalo zmysel ho aj naďalej prevádzkovať už od roku 2007, kedy továreň zbankrotovala.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Most zrejme páchatelia rozrezali tak, aby hlavná časť kovovej konštrukcie dopadla do rieky pod ňou a odtiaľ ju po častiach odviezli preč. Nevedno, či skončila v zberných surovinách, keďže v Rusku pravidelne zažívajú problémy s krádežami kovových materiálov.

Hodnota ukradnutého mosta mohla dosiahnuť približne 9-tisíc dolárov, takže zlodeji ani majiteľovi nespôsobili obrovskú škodu.

Späť
Zdieľať
Diskusia