Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2019, 16:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Samurajská verzia Game of Thrones od Netflixu bude natočená podľa krvavej histórie Japonska

Samurajská verzia Game of Thrones od Netflixu bude natočená podľa krvavej histórie Japonska
Zdroj: wikimedia.org / Takezaki Suenaga
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tento projekt dozaista stojí za pozornosť.

Netflix na pravidelnej báze púšťa do sveta skutočne pôsobivé tituly. Medzi ne môžeme po novom zaradiť aj seriálovú novinku s názvom Age of Samurai: Battle For Japan, ktorá býva označovaná ako samurajský variant na populárne fantasy Game of Thrones.

Príbehovo sa projekt podľa portálu Deadline zameria na medzi sebou súperiace oblasti feudálneho Japonska, a teda nepôjde o fikciu, ale o reálnou históriou inšpirovanú, dokumentárnu drámu

Jednou z hlavných postáv seriálu sa stane Date Masamune, prezývaný aj ako „The One-Eyed Dragon“ (jednooký drak). Túto prezývku získal údajne po tom, ako si vytrhol vlastné oko. V neskoršom období zavraždil svojho brata a ako 17-ročný zaútočil na nepriateľov, ktorých sa mu podarilo poraziť. Nakoniec panoval na území severného Japonska, kde pod seba dokázal zoradiť väčšinu miestnych klanov.

Hovorí sa, že helma samuraja Date Masamune bola inšpiráciou pri tvorbe pokrývky hlavy samotného Dartha Vadera zo Star Wars. Seriál sa v aktuálnom období natáča v Japonsku, USA a v Kanade. Oficiálny dátum premiéry nebol doposiaľ stanovený, no dokumentárnej drámy Age of Samurai: Battle For Japan sa pravdepodobne dočkáme až v priebehu roku 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia