Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2019, 11:20
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Toto hniezdočko z bratislavskej novostavby ťa nadchne. Architekti stavili na zemité odtiene a prírodné materiály

Toto hniezdočko z bratislavskej novostavby ťa nadchne. Architekti stavili na zemité odtiene a prírodné materiály
Zdroj: Tomáš Manina
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Jednospálňové hniezdočko v jednej z najkrajších bratislavských novostavieb, ktoré bude určené na prenájom, ale jeho dizajn ťa nadchne.

Menej je niekedy naozaj viac, o čom sa dnes opätovne budeš môcť presvedčiť. V rámci nášho hlavného mesta vzniká v posledných rokoch kvantum novostavieb, avšak len máloktorá nás ohúri takým spôsobom ako Stein. Práve v útrobách rezidenčného domu na Blumentálskej ulici nájdeme aj ďalší projekt z portfólia architektov RULES.

Tentokrát pôjde o dvojizbový byt určený na prenájom, ktorého hlavnými dominantami sú zemité odtiene, prírodné materiály na čele s masívnymi drevenými prvkami a domáca atmosféra. Nehnuteľnosť o výmere 51 metrov štvorcových síce nepatrí medzi najväčšie, ale vďaka šikovne vyriešenej dispozícii sa nájomcovia určite nebudú môcť sťažovať na nedostatok obytného priestoru. 

Pôvodne priamo prepojenú obývaciu časť s kuchynskou decentne predeľuje policová stena s praktickým využitím, čo ocenia minimálne vlastníci bohatej knižnice. Rovnakou sviežosťou a priestrannosťou disponuje aj spálňa s výhľadom do vnútrobloku, ktorej nechýba vstavaná skriňa či stolík s možnosťou pracovného využitia. Fotografie sú dielom Tomáš Maninu. 

 

Adresa: STEIN2 (Bratislava - Staré Mesto

Podlažná plocha: 51 metrov štvorcových 

Návrh & realizácia: 2018 / 2018-2019

Domov
Zdieľať
Diskusia