Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2019, 12:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mladej žene našli v SMS na letisku, že kedysi užila kokaín. Na 10 rokov jej zakázali vstup do USA a deportovali ju

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN
Uložiť Uložené

Britská turistka chcela zažiť dvojmesačné dobrodružstvo.

Dve britské turistky Isabella Brazier-Jones a Olivia Cura sa v marci tohto roku vydali zo Spojeného kráľovstva do Spojených štátov amerických, aby tam strávili dva mesiace na dobrodružnom výlete po krajine.

Spoločne prileteli na letisko do Los Angeles, lenže krátko po pristátí padli do oka imigračným pracovníkom a začalo sa vypočúvanie. Mladé turistky vraj imigrační pracovníci začali podozrievať, že v USA budú chcieť zostať aj po platnosti svojich víz, a tak museli podstúpiť osobnú prehliadku, informoval The Independent.


 

Zatiaľ čo Cura bola zanedlho prepustená a mohla pokračovať na svojej ceste, Brazier-Jones si colníci nechali v osobitej miestnosti s niekoľkými inými ženami, prehľadali jej batožinu a dokonca aj telefón, kde napokon našli SMS, podľa ktorej mladá žena kedysi vyskúšala kokaín.

Cestujúca zbytočne nezahmlievala a rovno colníkom potvrdila, že drogu vyskúšala v roku 2017, čo im údajne stačilo na to, aby ju deportovali naspäť do Spojeného kráľovstva. Ako čerešničku na torte jej pribalili aj 10-ročný zákaz vstupu na americké územie.

Odporúčané
Od návalu energie cez „dieru v nose“ až po delírium. Čo sa deje v tvojom tele, keď užiješ kokaín? Od návalu energie cez „dieru v nose“ až po delírium. Čo sa deje v tvojom tele, keď užiješ kokaín? 16. júna 2023, 9:30

Brazier-Jones sa preto spojila so svojou kamarátkou Curou a spoločne odleteli naspäť domov. Obidve pred výletom podali výpoveď z práce, a preto museli svoje plány upraviť.

Okrem toho mala pocit, že si ju colníci schválne vybrali ako obetného baránka, pretože je podľa jej slov „mladá, nóbl, biela a blonďavá slečna“. Aj z tohto dôvodu sa rozhodla svoj príbeh publikovať v médiách, kde ľudia konštatujú, že Isabella mohla byť v príbehu s kokaínom pokojne obeťou a takéto zaobchádzanie si nezaslúžila. Americké úrady sa zatiaľ nevyjadrili.

Domov
Zdieľať
Diskusia