Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2019, 15:44
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovák do podniku nevpustil nevidiaceho chlapca kvôli vodiacemu psovi

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Chlapca a jeho rodiny sa mali zastať aj hostia.

Toto píšem so slzami v očiach, lebo toto je Slovensko. Toto je naša ľudskosť v praxi,“ Týmito slovami začínal príspevok z facebookovej stránky Nekŕmte nás odpadom, kde sa anonym sťažoval na viac než nevhodný prístup majiteľa podniku, ktorý odmietal do podniku vpustiť približne 15-ročného nevidiaceho chlapca s vodiacim psom.

Podľa nižšie uverejneného príspevku sa starí rodičia, ich dcéra a nevidiaci chlapec čašníka pýtali, či môžu dovnútra podniku vziať aj psa. Obsluha túto možnosť vylúčila s tým, že nie je možné ani to, aby bola rodina obslúžená aspoň na terase. Anonym zdieľajúci príspevok sa mal čašníka preto spýtať, ako je možné, že do podniku nevpustil vodiaceho psa.

Čašník podľa vlastných slov vychádzal z nariadenia podniku, no neskôr sa ukázalo, že išlo o samotného majiteľa. Slovenské zákony ale pri vstupe do stravovacích zariadení udeľujú výnimku psom so špeciálnym výcvikom, a teda napríklad vodiacim psom.

Pre vyjadrenie sme kontaktovali majiteľa daného motorestu, ktorý nám doposiaľ nezdvihol telefón a neodpovedal ani na e-mail. Podľa aktualizácie príspevku z facebookovej stránky sa však motorest odmietal k situácii akokoľvek vyjadriť.

Odporúčané
Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? 12. mája 2023, 13:30

S prípadom sme sa obrátili aj na predsedu Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) Branislava Mamojku, ktorý konanie majiteľa odsúdil. „Konanie vedúceho nebolo v žiadnom prípade správne, je to napadnuteľný prípad. Na také konanie nemal dôvod,“ povedal pre Refresher .

K situácii na facebookovej stránke motorestu písali už aj viacerí užívatelia

Slovák do podniku nevpustil nevidiaceho chlapca kvôli vodiacemu psovi
Zdroj: facebook/motorestdubnik

A na facebooku sa taktiež k veci vyjadrila chlapcova rodina

Slovák do podniku nevpustil nevidiaceho chlapca kvôli vodiacemu psovi
Zdroj: ASR - Branislav Caban

Domov
Zdieľať
Diskusia