Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2019, 12:08
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Hviezda Chernobylu verí, že jeho strýka zabil rádioaktívny dážď

ZAUJÍMAVOSTI CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Podľa herca za rakovinou jeho strýka stála práve tragická havária v Černobyle.

50-ročný Alex Ferns v populárnom miniseriáli od HBO stvárnil vedúceho baníkov. Tí sa museli podkopať pod reaktor, aby zabránili kontaminácii vody. Práve Fernsova postava šéfa baníkov Andreja Glukhova v Chernobyle komunikovala s profesorom Legasovom a s funkcionárom Ščerbinom, no málokto z divákov tušil, že si tragédia v Černobyle zrejme vybrala daň aj na hercovej rodine.

Ako píše portál Daily Mail, Ferns tvrdí, že jeho strýko Robert Stephenson zomrel ako 47-ročný na rakovinu, ktorú mu privodil dážď kontaminovaný radiáciou z Černobyľu. Rovnakého názoru bol aj samotný Stephenson, ktorý sa svojho času zveril priateľom a rodine, že za jeho rakovinou stojí rádioaktívny dážď, počas ktorého musel spolu s kolegami na požiadavku šéfa pracovať.

Odporúčané
Havária jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach: Nebyť dvoch mladých Slovákov, mohli sme skončiť ako Černobyľ Havária jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach: Nebyť dvoch mladých Slovákov, mohli sme skončiť ako Černobyľ 4. júna 2019, 14:50

Stephenson v roku 1986 robil v škótskej firme Scottish Water Board v oblasti dediny Killearn. A napriek tomu, že sa ľuďom odporúčalo, aby nepili dažďovú vodu, Stephenson bol prinútený, aby počas danej doby pracoval na daždi.

Ferns pre Daily Record prehlásil, že všetci kolegovia pracujúci v danom čase s jeho strýkom, zomreli na rakovinu pred dovŕšením 50. roku života. Či vystavenie práci na daždi naozaj zapríčinilo ich neskoršie úmrtie na rakovinu sa s istotou nevie, ale rodina zosnulého Stephensona vidí v tomto smere zjavné spojitosti.

Odporúčané
Ilegálny prieskum Černobyľu je nebezpečný, najstrašidelnejšie je podzemie nemocnice (Rozhovor) Ilegálny prieskum Černobyľu je nebezpečný, najstrašidelnejšie je podzemie nemocnice (Rozhovor) 23. mája 2019, 11:01
Domov
Zdieľať
Diskusia