Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2019, 14:14
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Hlavná stanica sa kompletne zmení! V roku 2030

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V roku 2030 sa konečne začne rekonštruovať Hlavná stanica v Bratislave

Nemusíme viesť žiadne rozhovory o tom, že Hlavná stanica v Bratislave je hanbou celého Slovenska. Aj napriek tomu, že budova práve prešla menšou revitalizáciou a pred rokmi aj priestor pred ňou, stále nejde o stavbu, ktorou by sme sa chceli chváliť turistom.

Ako však píšu aktuality.sk, Hlavná stanica a Bratislavčania sa zrejme konečne dočkajú svojho. Za šesť rokov, teda v 2025, by sa konečne malo začať pracovať na projektoch modernizácie Hlavnej stanice a spolu s ním aj na rekonštrukcii železničnej trati Bratislava predmestie – Bratislava filiálka.

Projektácia a všetko potrebné však potrvajú dlho a súčasné odhady nasvedčujú tomu, že k prvým viditeľným opravám, rekonštrukciám či revitalizáciám dôjde až v roku 2030. Podľa Aktualít to predpokladá štúdia, ktorá má zásadne udať smer vývoja železničnej dopravy v hlavnom meste.


O 10 rokov sa tak pravdepodobne začne s Hlavnou stanicou niečo robiť.

Hlavná stanica sa bude zrejme kompletne meniť! V roku 2030
Hlavná stanica sa bude zrejme kompletne meniť! V roku 2030 Zdroj: TASR

Uvažuje sa však aj nad revitalizáciami koľajníc z Hlavnej stanice do stanice Lamač, z Lamača do Devínskej Novej Vsi, z Devínskej Novej Vsi do Marcheggu a z Petržalky do Kittsee. Reč je napríklad aj o železnicou i bratislavské letisko (aby bolo prepojené so Schwechatom) či o nových regionálnych tratiach z Bratislavy do Stupavy a z Bratislavy do Chorvátskeho Grobu a Pezinka. Do Pezinka pritom už trať (smerujúca na Trnavu a Žilinu) vedie, no cez Svätý Jur, Raču a Vinohrady.

Domov
Zdieľať
Diskusia