Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2019, 12:12
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zuzana Čaputová je novou prezidentkou!

ZAUJÍMAVOSTI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

V Redute bola inaugurovaná hlava štátu.

Zuzana Čaputová bola o 12. hodine v budove bratislavskej Redute inaugurovaná na pozíciu hlavy štátu. 20 delostreleckých výstrelov oslávilo jej nástup. Neskôr predniesla inauguračný prejav.

V ňom spomenula, že bude prezidentkou všetkých Slovákov i menšín, pričom sa bude sústrediť napríkad aj na budovanie dôvery voči štátu. Ocenila ekonomický rast Slovenska a ľudí, ktorí sú zaňho zodpovední a Slovensko poctivo reprezentujú aj v zahraničí. Čaká nás však aj veľa cesty.

Nová prezidentka SR ocenila pôsobenie v Európskej únii aj v NATO. Tie podľa nej zachovávajú slovenskú suverenitu a sú naším obranným a bezpečnostným pilierom. Je však dôležité, aby sa Slovensko aktívne zapájalo a dodržiavalo svoje záväzky. Musíme sa preto angažovať do spoluprác, vďaka čomu sa Európa môže stať lídrom v zvratoch najväčších hrozieb. Medzi ne vraj patrí aj klimatická zmena.

Čaputová o problémoch Slovenska:
Hnev, ktorý sa ako riešenie núka, je omnoho horší než choroba, ktorú sa snaží vyliečiť.

Medzi veľké problémy Slovenska podľa Čaputovej patrí napríklad veľké množstvo ľudí v neľahkej situácii. Učitelia či farmári, pracujúci za minimum peňazí, ktorí v správach vidia informácie o bohatých, ktorí ku svojim peniazom neprišli legálnou cestou, strácajú dôveru v spravodlivosť. Aj to chce nová prezidentka, v rámci svojich právomocí, riešiť. Nebude kričať s nimi, bude bojovať za nich.

Zuzana Čaputová je novou prezidentkou!
Zdroj: rtvs.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia