Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2019, 12:53
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Nitra odstráni herne i kasína. Ide o prvé krajské mesto, ktoré sa rázne postavilo hazardu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Milovníci automatov z Nitry sa budú musieť onedlho presunúť do iného mesta.

Ako informovala webová stránka mesta Nitra, mestské zastupiteľstvo v priebehu dnešného dňa zakázalo na svojom území hazard. Všeobecne záväzne nariadenie o zákaze hazardu sa má týkať odstavenia herní v budovách pre obchod a služby, ale taktiež v objektoch, ktoré slúžia na kultúru a verejnú zábavu.

Herne a kasína „dostanú stopku“ v penziónoch, moteloch či hoteloch, no a taktiež v bytových domoch. Nitra sa stala oficiálne prvým krajským mestom, ktoré sa rozhodlo tvrdým spôsobom postaviť zhubnému hazardu. Mestskí poslanci svojím krokom reagovali na petíciu s názvom Zastavme hazard!, pod ktorú sa podpísalo viac ako 23 000 ľudí.

Odporúčané
Dve mníšky vraj ukradli 500-tisíc z katolíckej školy a šli ich rozbiť do kasína v Las Vegas Dve mníšky vraj ukradli 500-tisíc z katolíckej školy a šli ich rozbiť do kasína v Las Vegas 11. decembra 2018, 0:27

Fungujúce kasína a herne zaniknú potom, ako im vypršia licencie. Do roku 2021 by týmto spôsobom mali v meste skončiť všetky herne i kasína. „Toto je len začiatok procesu, ako dostať hazard z mesta. Museli sme sa s tým popasovať sami, lebo legislatíva je v tomto veľmi slabá,prehlásil primátor Nitry Marek Hattas.

Negatívnou stránkou zákazu hazardu je skutočnosť, že o prácu v meste príde zhruba 400 ľudí. Primátor ale tvrdí, že v meste je iba trojpercentná nezamestnanosť a nové zamestnanie si všetci nájdu veľmi ľahko. Navyše kasína a herne nezaniknú hneď, takže je ešte dostatok času na to, aby zamestnanci premýšľali o svojich budúcich pracovných pozíciách.

Domov
Zdieľať
Diskusia