Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2019, 11:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Bez slamky piješ rýchlejšie: Magio pláž premení bioodpad na elektrickú energiu a zbavuje sa všetkých plastov

Bez slamky piješ rýchlejšie: Magio pláž premení bioodpad na elektrickú energiu a zbavuje sa všetkých plastov
Zdroj: Magio pláž
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Magio pláž prichádza s úplne novým konceptom zameraným na zodpovednosť k životnému prostrediu.

Dnes sa oficiálne už po  trinástykrát otvára Magio pláž. Prichádza s úplne novým konceptom zameraným na spoločenskú zodpovednosť a zodpovednejší prístup k životnému prostrediu.

Nová coworkingová zóna a koniec plastov

Návštevníci populárnej mestskej pláže na Tyršovom  nábreží budú mať možnosť vidieť, že aj voľný čas a zábava, resp. práca v novej coworkingovej zóne môžu byť prospešné pre životné prostredie. 

Magio pláž sa vzdáva jednorazových, nerecyklovateľných plastov a dáva zelenú zálohovaným pohárom. Po novom návštevníci Magio pláže nedostanú do drinku automaticky plastovú slamku, v prípade záujmu si môžu kúpiť jej ekologickejšiu papierovú alternatívu.

Elektrická energia z bioodpadu

Telekom má aj ďalší hmatateľný dôkaz, že v tomto prípade nejde len o marketingové frázky. Rozhodol sa totiž pre novinku, vďaka ktorej budú návštevníci zvyšky jedál spolu s kompostovateľným riadom a príborom vhadzovať do nádoby na Magio bioodpad. Ten sa následne vďaka spracovaniu v elektrickom kompostéri a bioplynovej stanici premení na elektrickú energiu. 

Celý koncept naskočil na vlnu „života bez odpadu“. Preto tento rok prichádza s novinkou, vďaka ktorej budú návštevníci zvyšky jedál spolu s kompostovateľným riadom a príborom vhadzovať do nádoby na Magio bioodpad. Bioodpad z Magio pláže sa premení na kompost a elektrickú energiu prostredníctvom spracovania v elektrickom kompostéri a v bioplynovej stanici. 

Letná atmosféra bude pri nábreží Dunaja pulzovať do nedele 1. septembra. Za tento čas by mala Magio pláž vyprodukovať až 13200 kWh elektrickej energie, čo predstavuje napríklad zohriatie vody pre približne 792 000 šálok kávy alebo kompletné pokrytie elektrickej energie pre približne 264 domácností na 1 mesiac. 

Redukcia reklamného smogu, nová architektúra a kvalitné jedlo 

Magio pláž dostáva nový dizajn, tvorcovia zredukovali množstvo stavebného odpadu a napojili priestor na alternatívne zdroje energie pomocou solárnych kolektorov a fotovoltických panelov. Taktiež výrazne znížili reklamný a vizuálny smog, s ktorým má Bratislava obrovský problém. 

Tešiť sa môžeš aj na široký výber prevádzok reprezentujúcich rôzne svetové kuchyne. EDO-KIN, Bistro LA MARINE, NYC Corner ale aj nová značka pizze Slajs určite potešia a chýbať nebudú bezobalové nanuky značky Marinela.

Návštevníci mestskej pláže sa môžu tešiť na bohatý kultúrny program, letné kino a obľúbené športové aktivity. Nová Magio pláž bude nielen o relaxe a zábave, ale aj o vzdelávaní. Preto na pláži vznikla nová coworkingová zóna a knižnica, kde sa budú pravidelne konať zaujímavé panelové diskusie, prednášky a workshopy na aktuálne témy.

 

Bez slamky piješ rýchlejšie: Magio pláž premení bioodpad na elektrickú energiu a zbavuje sa všetkých plastov
Zdroj: Magio pláž

Viac aktualít nájdeš na oficiálnej stránke magioplaz.sk, facebookovej stránke, ale aj v aplikácii Magio pláž.

Domov
Zdieľať
Diskusia