Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2019, 17:10
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Huawei testuje vlastný operačný systém. Je vraj o 60 % rýchlejší ako Android

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Spoločnosť dodala na testovanie milión zariadení s novým OS.

Huawei nezažíva najlepšie obdobie. Obchodná vojna medzi Spojenými štátmi americkými a Čínou vyústila až do takého štádia, že Huawei stratil prístup k službám od spoločnosti Google. Týka sa to, našťastie, len nových mobilov, nie tých súčasných. Aj napriek tomu je to pre čínsku spoločnosť obrovská podpásovka a budúcnosť v USA stále nie je celkom jasná.  Možno práve preto intenzívne pracujú na novom OS, informuje Chinadaily.

Odporúčané
Huawei má problém. Android smartfóny giganta nebudú mať prístup k službám od Google Huawei má problém. Android smartfóny giganta nebudú mať prístup k službám od Google 20. mája 2019, 11:44

Spoločnosť sa sústredila na svoj vlastný operačný systém. Ten má byť podľa prvých informácií výrazne rýchlejší oproti Androidu, a to až o 60 %,  píše Forbes. Aplikácie, ktoré bežne používame prostredníctvom Androidu, by mali byť plne kompatibilné s novým OS od Huawei. Spoločnosť nový operačný systém testuje na milión zariadeniach.

Huawei však mlčí, kedy presne uzrie svetlo sveta nový OS. Na čínsky trh by sa mal dostať pravdepodobne niekedy na jeseň, zvyšok sveta by sa mal dočkať v roku 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia