Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2019, 15:07
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Rami Malek alias Freddie Mercury sa mal objaviť v Rocketmanovi po boku Eltona Johna. Prečo sa tak nestalo?

Rami Malek alias Freddie Mercury sa mal objaviť v Rocketmanovi po boku Eltona Johna. Prečo sa tak nestalo?
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Menšie cameo Freddieho Mercuryho by nás veru nenahnevalo.

Oscarový Rami Malek z divákmi milovaného Bohemian Rhapsody (2018) sa mohol od snímky o kapele Queen presunúť do ďalšej rockovej šou. Ňou mala byť novinka Rocketman (2019) rozprávajúca životný príbeh slávneho Eltona Johna.

A vzhľadom na to, že Bohemian Rhapsody aj Rocketmana režíroval Dexter Fletcher (pri Bohemian Rhapsody dokončil prácu vyhodeného Bryana Singera), cameo rola Maleka alias Freddieho Mercuryho bola naozaj blízko realizácie.

Dôvodom, prečo sa tento moment neuskutočnil, môžeme hľadať najmä v tom, že Bohemian Rhapsody natočilo štúdio 20th Century Fox (aktuálne patriace pod Disney) a Rocketman pripadol konkurencii od Paramountu.

V jednom momente som dostal nápad, že by pri stole sedel Elton so svojou matkou a pri ďalšom stole by bol John Reid (manažér Queen a Eltona Johna medzi rokmi 1975 až 1978) a Freddie, ktorí by na neho zamávali. Čo by bolo naozaj úžasné, ale nakoniec to neprešlo,“ cituje Fletcherove vyjadrenie filmový portál Movieweb. Fletcher však zdôraznil, že jeho plánom nebolo vytvoriť akési rockové univerzum (na štýl MCU).

V tomto bode by sme mali poznamenať, že Reida v Bohemian Rhapsody stvárnil Aidan Gillen a v Rocketmanovi to bol Richard Madden. Zaujímavosťou je, že obaja herci zosobňovali taktiež dôležité postavy v seriáli Game of Thrones (Petyra Baelisha a Robba Starka).

Movieweb okrem toho nedávno o snímke uviedol ďalšiu zaujímavú skutočnosť, ktorá sa týka priameho zákazu premietania filmu v štáte Samoa. Dôvodom má byť explicitné zobrazovanie homosexuality hlavného hrdinu. 97% miestnej populácie tvoria kresťania a Samoa už v minulosti zakázala niekoľko filmov s tématikou LGBT komunity. Podobne sa k filmu postavilo aj Rusko, ktoré však „iba“ vystrihlo niektoré scény zobrazujúce homosexualitu.

Domov
Zdieľať
Diskusia