Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2019, 14:51
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovenka zamkla svojho psa v aute pri extrémnych horúčavách

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Nákupy jej zdá sa boli prednejšie.

Ešte len nedávno sme ťa informovali o blížiacej sa vlne horúčav, na ktorú zjavné mnohí obyvatelia Slovenska neberú vôbec ohľad, a to dokonca ani v prípade, keď môžu ohroziť svoje domáce zvieratá.

O prípade veľkej nezodpovednosti nedávno napísala aj facebooková stránka PZ SR, ktorá zverejnila fotografie psa zavretého v aute, kedy ručička teplomeru ukazovala nemalých 33 °C.

Zábery policajtom poslala čitateľka Simona, ktorá bola počas včerajšieho dňa v Petržalke svedkom toho, ako nezodpovedná majiteľka psa nechala zviera v aute, zatiaľ čo si v pokoji odišla nakupovať. Po upozornení na jej konanie však mala dotyčná osoba reagovať viac než nevhodne.

Po upozornení, že čo to urobila, že nechá zavreté živé stvorenie v 33-stupňovej horúčave, sa na mňa osopila, že nech sa nestarám, že ona si potrebuje nakúpiť,“ opísala situáciu policajtom čitateľka Simona.

Odporúčané
Sú policajné psy hľadajúce drogy závislé? Tréner spolupracujúci s armádou aj Rytmusom nám prezradil viac (Rozhovor) Sú policajné psy hľadajúce drogy závislé? Tréner spolupracujúci s armádou aj Rytmusom nám prezradil viac (Rozhovor) 2. februára 2019, 13:43

Polícia sa podľa vyjadrenia stránky daným prípadom už aktuálne zaoberá. Pripomeňme si, že organizmus zvieraťa či malého dieťaťa nemusí extrémne horúčavy zniesť a podobná udalosť môže ľahko skončiť smrťou.

Tragický prípad takéhoto usmrtenia sa na Slovensku udial napríklad v júni minulého roku v Trstenej, kedy matka nechala svoje dva a pol ročné dieťa v aute. Samozrejme aj vtedy na našu krajinu padli veľké horúčavy. Podľa Aktuality.sk bola danému dieťaťu nameraná takmer 40-stupňová teplota.

Domov
Zdieľať
Diskusia