Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2019, 12:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ľudia sa v Černobyle fotia v spodnej bielizni. Nemajú úctu k tragédii, upozorňuje tvorca seriálu

ZAUJÍMAVOSTI CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Seriál Černobyľ spustil masový záujem o návštevu miesta tejto tragédie.

Seriál Černobyľ od HBO spôsobil na Ukrajine novú vlnu turistického ošiaľu. Záujem ľudí o návštevu tohto miesta vzrástol o desiatky percent, ale s väčším množstvom turistom rastie aj počet jednotlivcov, ktorí nerozumejú tomu, aká obrovská tragédia sa v tejto oblasti odohrala. Aj preto sa sociálne siete v posledných dňoch a týždňoch zapĺňajú fotkami zo zakázanej zóny okolo reaktora, upozorňuje Newsweek.


Niektorí ľudia však očividne nemajú voči Černobyľu ani štipku rešpektu, a tak sa fotia v bizarných pózach. Časť z nich si robí selfies na miestach od zhrdzaveného autobusu, ktorý predznamenal smrť mnohých ľudí, iní zase umelecké fotky v samotnej kontrolnej miestnosti vybuchnutého reaktora číslo 4.

Odporúčané
Ilegálny prieskum Černobyľu je nebezpečný, najstrašidelnejšie je podzemie nemocnice (Rozhovor) Ilegálny prieskum Černobyľu je nebezpečný, najstrašidelnejšie je podzemie nemocnice (Rozhovor) 23. mája 2019, 11:01

Jeden chlapík si pred ruským kolesom v meste Pripjať vymyslel pózu so zdvihnutou nohou, ale všetko zaklincovala užívateľka, ktorá zo seba zhodila ochranný oblek a fotografovi ukázala svoj zadok. Práve ona schytala najväčšiu kritiku, pretože kvôli lajkom na Instagrame dokázala zneuctiť pamiatku obetí Černobyľu. Mimochodom, v zakázanej zóne musíš mať oblečené dlhé rukávy aj dlhé nohavice.


O fotkách kolujúcich po internete sa vyjadril už aj tvorca seriálu Černobyľ Craig Mazin. Na Twitteri napísal, že ho teší záujem ľudí o turizmus v zakázanej zóne, ale pripomenul, že sa v nej odohrala obrovská tragédia, ktorá by sme mali všetci rešpektovať z úcty k tým najviac zasiahnutým. Bez ich utrpenia mohla nehoda černobyľského reaktora dopadnúť oveľa horšie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @nz.nik,

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Іра Вівчар (@irene_vivch),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michael Ward (@aboutmichael),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Сергей Странный ☢ (@seregastrange),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrick Tpe 派 (@patricktaipei),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ben Goldsborough (@ben_goldsborough),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Khrystyna Bubniuk (@khrystyna_bubniuk),

Domov
Zdieľať
Diskusia