Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2019, 10:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Americký štát bude chemicky kastrovať pedofilov

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

V prípade odmietnutia sa môže zločinec opäť vrátiť za mreže.

Trest pre zločincov, ktorí sexuálne zneužijú osoby mladšie ako 13 rokov, po prepustení z väzenia ešte nekončí. Teda aspoň v štáte Alabama. Ten totiž uznal za vhodné, aby mesiac pred koncom trestu musela odsúdená osoba začať požívať lieky na utlmenie sexuálnej potencie. Tým chce Alabama zabrániť, aby v prípade odsúdeného nedošlo k opätovnému vykonaniu obdobného skutku.

Celý medicínsky proces budú musieť navyše zločinci platiť zo svojho vrecka. „Tento zákon je krokom vpred k ochrane detí v Alabame,“ cituje vyjadrenie guvernérky z Alabamy Kay Ivey CNN. O ukončení užívania liekov by mal v neskoršom období rozhodovať súd. Liečba je zo zákona povinná a v prípade odmietnutia by hrozil vinníkovi návrat za mreže.

Odporúčané
Safari od Nike Sportswear Safari od Nike Sportswear 25. novembra 2013, 23:42

Chemická kastrácia by sa mala podľa CNN dosiahnuť pomocou tabliet, ale taktiež pomocou injekcií. Týmto spôsobom by sa u osoby mala vytratiť chuť na sex a zároveň neschopnosť vykonania sexuálneho aktu. V prípade prerušenia liečby však existuje riziko návratu sexuálnych pudov.

Chemickú kastráciu vo svojej individuálnej podobe využíva niekoľko ďalších amerických štátov ako napríklad Louisiana či Florida. Voči podobným zákonom sa samozrejme neraz zniesla aj veľká vlna kritiky. Nútená chemická kastrácia totiž podľa niektorých odporcov porušuje ľudské práva a patrí do minulosti. 

Hovorkyňa National Patient Advocate Foundation Caitlin Donovan je napríklad toho názoru, že medicínske kroky by mali stáť na rozhodnutí medzi pacientom a poskytovateľom daného zákroku. „Bojím sa akéhokoľvek precedensu, ktorý povoľuje štátu zneužiť zdravotnú starostlivosť na formu trestu“, povedala pre CNN Donovan.

Odporúčané
Pedofil Jaroslav Papež nalákal malého chlapca do kina, kde ho sexuálne zneužil. Následne mu zasadil 36 bodných rán Pedofil Jaroslav Papež nalákal malého chlapca do kina, kde ho sexuálne zneužil. Následne mu zasadil 36 bodných rán 18. novembra 2018, 12:07
Domov
Zdieľať
Diskusia