Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2019, 10:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Krutý lovec hádzal psom živé líščie mláďatá. Priamo pri čine ho natočili zvierací aktivisti na skrytú kameru

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Súd uznal Paula Olivera vinným.

Sudca neuveril obhajobe britského lovca Paula Olivera, ktorý pracoval v združení poľovníkov South Herefordshire Hunt a aktivisti z organizácie Hunt Investigation Team ho natočili, ako hádže loveckým psom živé líščie mláďatá. Oliver na súde tvrdil, že líšky iba premiestňoval a vypúšťal do divočiny, lenže dôkazový materiál ukázal opak.

Aktivisti ho natočili ešte v roku 2016, keď sa z interného zdroja dozvedeli, že Oliver sa k zvieratám nespráva humánne a usmrcuje ich zbytočne krutými spôsobmi. Nahrávka ho usvedčila, pretože zachytáva momenty, keď Oliver premiestňoval telá líšok, ale pracoval aj s niekoľkými nástrojmi na odchytávanie divokých zvierat.

Súd po vypočutí obidvoch strán uznal Paula Olivera vinným v štyroch bodoch obžaloby z týrania zvierat. V prípade bol obvinený aj Nathan Parry, ktorého však súd obvinení zbavil. Parry bol človekom, ktorý štyri líščie mláďatá do chovnej stanice poľovníckych psov priniesol, avšak súd uznal, že zvieratá na miesto priniesol s vierou o ich budúcom vypustení do voľnej prírody.

Domov
Zdieľať
Diskusia