Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2019, 17:27
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nové hry z E3 2019: Zabíjanie náckov a démonov v Doom a Wolfenstein či next-gen hororový mindfuck z Tokya

Nové hry z E3 2019: Zabíjanie náckov a démonov v Doom a Wolfenstein či next-gen hororový mindfuck z Tokya
Zdroj: Bethesda
TECH
Uložiť Uložené

E3 konferencia Bethesdy stála za to.

Internet je síce veľmi nespokojný, ja ale zastávam iný názor. Konferencia Bethesdy sa mi veľmi páčila, určite viac ako tá od Microsoftu. Uvideli sme síce menej hier, ale rozhodne boli zaujímavejšie. V živote som nehral Elder Scrollssériu, no aj tak ma zaujali trailery a príchod mobilnej hry Blades na Nintendo Switch (už túto jeseň, úplne zadarmo a s cross-saveom z mobilov) či narastajúca komunita ESO –  Elder’s Scroll Online. 


Ťažko povedať, či hypemen squad z prvej rady bola skutočne dielom samotnej Bethesdy alebo nešlo o zaplatených fanúšikov. Určite však mnohých pobavili a priniesli pohodovú atmosféru. Či to však až v takej miere patrí na podobné konferencie je úplne inou otázkou. 

Mikamiho ksicht je na nezaplatenie

Okrem skvelých správ pre fanúšikov ES sa dočkala aj komunita Fallout 76. Todd Howard si na pódiu sypal popol na hlavu a spoločne s hlavnými vývojármi oznámil mnohé novinky. Medzi ne patrí veľké rozšírenie Wastelanders, ktoré príde už tento rok a to úplne zdarma.

Navyše sa hráči dočkajú aj Battle Royale módu, rozvetvených dialógov, singleplayer questov či NPC v online svete, po čom žobronili už od vydania hry. Fallout 76 začal tragicky, no postupne začína dávať na hráčov a kritikov a snaží sa nájsť správnu cestu. Celý tento týždeň si ho navyše môžeš vyskúšať úplne zadarmo. Novej expanzie sa dočká aj čerstvé Rage 2. Pridajú sa zbrane, questy, lokácie, vozidlá, cheaty, nepriatelia a aj kratší singleplayer príbeh spoločne s rôznymi výzvami. DLC nesie názov Rise of the Ghosts a vyjde neskôr tohto roku.

Na pódium sa dostavil aj legendárny Shinji Mikami, zakladateľ štúdia Tango Gameworks (séria Evil Within). Na výslnie uviedol režisérku ich novej IP Ikumy Nakamuru a predstavili Ghostwire: Tokyo. Pôjde o fantasy hororovú záležitosť s množstvom akcie a mysteriózna. Je pravdepodobné, že ide o crossgen titul, ktorý vyjde budúci rok na jeseň. Bohužiaľ, fanúšikovia série Evil Within môžu ostať aj naďalej smutní.

A smutní sú taktiež nadšenci práce samotného Mikamiho (Evil Within 1, Resident Evil 1 a producent pri ďalších dieloch, Dino Crisis, Resident Evil 4, Godhand, Vanquish). Všetci dúfali, že z pozície creative director pracuje na novej hororovej hre, to sa však nepotvrdilo. Žeby sa Tango rozdelilo na 3 tímy (Ghostwire, Evil Within – predsa len, tú trojku očakávame, a Mikamiho hra)? Pochybujeme.

Skôr sa musíme zmieriť s tým, že Mikami už len dohliada na hry svojho štúdia ako kreatívny konzultant, producent a hlava štúdia. Pevne však veríme, že nás v budúcej generácii poteší nejakým survival hororom. Tento žáner je predsa len veľmi chudobný a okrem neoficiálneho chystaného Remaku Resident Evil 3 sa zrejme tak skoro ani ničoho iného nedočkáme. 

Ghostwire: Tokyo (viac obrázkov z hry tu) však vyzerá úžasne a my sa tešíme na budúcoročnú E3, kedy sa budú naplno ukazovať plody next-gen konzol a pripravovaných hier. Jednou takou je aj Deathloop, novinka od Arkane Lyon (Dishonored). Zatiaľ čo Arkane Texas pomáhalo Machine Games s obomi Wolfesntein hrami (k tým sa ešte dostaneme), Lyon pracoval na originálnej IP. Predsa len po slabých predajoch Dishonored 2 a jeho datadisku fanúšikom odkázali, že trojky sa tak skoro nedočkáme. 

O Deathloop toho ale veľa nevieme. Ide o singleplayer, coop, alebo multiplayer akciu? Pôjde o FPS či TPS? Dočkáme sa poriadneho príbehu alebo skôr kratšej hry, na ktorej pracuje len menší tím? Okrem skvelo vyzerajúceho CGI traileru (Sony odišlo z E3 a očividne so sebou zobralo aj gameplay zábery) sme sa o hre nedozvedeli prakticky nič. 

Na rad prišiel aj Wolfenstein. V júli vyjdú hneď dva nové tituly. Prvým je VR titul Wolfenstein: Cyberpilot a tým druhým coop akcia s podnázvom Youngblood. V nej si zahráme za Blazkowiczove dvojičky. Tie sa vydajú hľadať svojho strateného tatka do Paríža okupovaného náckami 20 rokov po udalostiach The New Colossus. Viac o týchto hrách sa dozvieš v našom nedávnom článku tu.

Zlatým klincom programu mal byť Doom. Ten sa dočkal predstavenia príbehovej časti a poriadnej dávky gameplayu. Doom Eternal vyzerá ešte lepšie než jeho predchodca z roku 2016 a my sa už neviem dočkať, ako v novembri začneme kosiť démonov. Adrenalínová jazda sa dočká aj multiplayerového módu, ktorý ti predstaví video nižšie. Najväčšia hra Bethesdy na tento rok vychádza 22. novembra na Xbox One, PS4, PC a Nintento Switch. 

Novú verziu dostane aj klasika Bethesdy z minulého storočia Commander Keen

Domov
Zdieľať
Diskusia