Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2019, 22:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nahnevaný Vettel si premiestnil značku pre víťaza pred seba, aj keď nevyhral. Komisári mu udelili penalizáciu

ŠPORT LEWIS HAMILTON
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Sebastian Vettel bol dnes podľa mnohých okradnutý o víťazstvo.

Momentálne prebiehajúca sezóna Formuly 1 nepatrí medzi tie najzáživnejšie. Aj preto sľubovali preteky v Kanade vzrušujúce chvíle, pretože vo včerajšej kvalifikácii Sebastian Vettel získal prvé miesto na štartovnom rošte a Lewis Hamilton sa musel uspokojiť s druhou priečkou.

Ferrari sa tešilo, že bude môcť v tejto sezóne konečne zaknihovať víťazstvo v pretekoch, pretože v doterajších šiestich zvíťazili Mercedesy Hamiltona či Bottasa. Ani tentokrát to však nevyšlo. 

V druhej polovici pretekov sa Vettel musel brániť čoraz aktívnejšiemu Hamiltonovi a v úvodnej časti na pár sekúnd vyletel z trate priamo v zákrute. Nemal veľa šancí svoje auto ovládať na trávnatej ploche, a tak ho ledva poslal späť na trať, lenže tým zablokoval Hamiltona a komisári tento manéver posúdili ako nebezpečný. Za trest preto Vettel dostal 5-sekundovú penalizáciu.

Do cieľa preto prišiel ako prvý, lenže po odrátaní 5 sekúnd sa posunul až za Hamiltona. Mercedes zaknihoval siedme víťazstvo zo siedmich pretekov, ale Vettel nevedel druhé miesto akceptovať.

Odporúčané
Toto je najlepšie oblečený muž F1. Lewis Hamilton ťa inšpiruje štýlom z padoku aj z červeného koberca    Toto je najlepšie oblečený muž F1. Lewis Hamilton ťa inšpiruje štýlom z padoku aj z červeného koberca 20. januára 2023, 11:00

V jednej chvíli preto zašiel k zaparkovaným monopostom, chytil stojan so značkou pre víťaza a postavil ho pred svoje miesto, zatiaľ čo Hamiltonovi presunul stojan s číslom 2. A na sociálnych sieťach sa okamžite spustili dramatické reakcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia