Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2019, 14:34
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovensko čaká séria tropických dní a horúčavy, najvyššia teplota bude 34 stupňov

ZAUJÍMAVOSTI POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Leto je definitívne tu.

Leto síce oficiálne začína až 21. júna, no na základe aktuálnej predpovede počasia od Slovenského hydrometeorologického ústavu môžeme konštatovať, že v roku 2019 prichádza ešte v miernom predstihu.

Od pondelka do piatku budeme svedkami vysokých denných teplôt, v nižších polohách teplota vzduchu stúpne na 26 až 33 a vo štvrtok a piatok dokonca na 28 až 34 stupňov Celzia.

Prichádza teda čas, kedy by sme mali ešte viac dbať na pravidelný pitný režim a plánovať si exteriérové fyzicky náročné aktivity na ráno, resp. neskorší večer. Zároveň oficiálne môže začať kúpalisková sezóna a obdobie festivalov.

„Veľmi teplo bude aj v noci a minimálna teplota nad ránom pri východe slnka bude od pondelka do piatka väčšinou na úrovni 18 až 12 °C, v dolinách bude spočiatku miestami okolo 10°C. Avšak na juhu môže byť vo štvrtok a v piatok ranné minimum na úrovni až okolo 20°C,“ komentuje SHMU predpoveď od ECMWF.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia