Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2019, 15:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru za uplynulý týždeň: Čo prezradil slovenský likvidátor z Černobyľu?

REFRESHER
Uložiť Uložené

Pripravili sme si pre teba prehľad toho najdôležitejšieho, čo by nemalo ujsť tvojej pozornosti z nášho obsahu.

V rámci odporúčaných článkov sme tento týždeň opäť vyprodukovali množstvo obsahu z rôznych tém od hudby a filmov, cez módu a spoločenské témy až po rozhovory so známymi Slovákmi či ľuďmi so zaujímavým povolaním.

Dozvieš sa, ako funguje domáci bulvár vďaka jeho bývalému šéfovi, ale aj to, čo je náplňou práce umývača mŕtvol. Obaja otvorene prezradili naozaj všetko, čo by ťa mohlo zaujímať. Pripravili sme si aj dávku módnej inšpirácie, ktorú môžeš využiť v súvislosti s príchodom slnečných dní a teplých večerov. 

Poďakovanie už tradične patrí všetkým predplatiteľom Refresher+, pre ktorých stále pridávame atraktívne Benefity. Dať si kávu, wafľu či zmrzlinu zadarmo nikdy nebolo jednoduchšie, poďme sa však pozrieť na články za uplynulých 7 dní, ktoré by nemali ujsť tvojej pozornosti. 

Rozhovor s bývalým šéfom bulváru v Novom Čase

Známy šéf šoubiznisu v Novom Čase sa tejto profesii už zopár rokov nevenuje. Má však na svedomí odhalenie mnohých zaujímavých informácií, kvôli ktorým si Slováci noviny kupovali vo výtazne väčšom objeme ako dnes. Štefan sa dnes už venuje online svetu a robí rozhovory s ľuďmi, ktorí si zaslúžia pozornosť.

Nám však prezradil, ako vlastne bulvár získava informácie, ako to chodí s paparazzi, čo si myslí o titulkoch ako „vieme prví“ alebo „šokujúce“ a prečo ich v jeho ére nebolo nutné používať. Porozprával nám aj o konkrérnych zážitkoch a na záver skonštatoval, že by sa už  k tejto práci vrátiť nechcel a v konečnom dôsledku ani nemohol, keďže po odchode nahlas vyjadril názor na niektorých kolegov. 

Odporúčané
Bulvár je čítanie na záchod, tvrdí bývalý šéf šoubiznisu v Novom Čase Štefan Šperka (Rozhovor) Bulvár je čítanie na záchod, tvrdí bývalý šéf šoubiznisu v Novom Čase Štefan Šperka (Rozhovor) 6. júna 2019, 18:24

Čo bola pravda a čo si tvorcovia seriálu Černobyľ vymysleli?

Černobyľ je v súčasnosti najlepšie hodnoteným seriálom na svete. Tvorcovia z HBO dokázali veľmi dôverným spôsobom zmapovať pravdivú udalosť z konca minulého storočia, ktorá sa týkala celého sveta. Jadrová katastrofa mohla dokonca dopadnúť ešte oveľa horšie a my sa dozvedáme, kto za výbuchom stojí a čo všetko sa vlastne stalo. 

Celý príbeh je postavený na reálnom základe, niektoré menej podstatné detaily však seriál nemapuje úplne presne. Fiktívna je napríklad postava Ulany Khomjuk, ktorá v skutočnosti neexistuje, je však spojením všetkých vtedajších expertov pracujúcich na úspešnom zažehnaní všetkých problémov. Nesedí ani zopár ďalších momentov, väčšina však má vysvetlenie. 

Odporúčané
Očarujúci apartmán plný moderného dizajnu v Sydney Očarujúci apartmán plný moderného dizajnu v Sydney 1. decembra 2013, 21:51

Najkrajšie pánske tenisky na leto 

Síce s miernym meškaním oproti predchádzajúcim rokom, ale predsa len aj k nám už konečne dorazilo teplejšie a hlavne slnečné počasie. Prichádza teda obdobie priedušnejších a prevažne nízkych tenisiek, ktoré budú ideálne ladiť s krátkymi nohavicami.

Pri tejto príležitosti sme sa pozreli na aktuálnu ponuku a pokúsili sa dať dokopy aktuálne najkrajšie modely od klasík, ako sú Vans, adidas či Nike, ale aj exkluzivity v podobe kolaborácií či bonusu od Gucci. 

Odporúčané
S týmito pánskymi teniskami v lete určite zaujmeš S týmito pánskymi teniskami v lete určite zaujmeš 6. júna 2019, 11:00

Rozhovor s likvidátorom z Černobyľu

Sergej a Zlatka Rezničekovci sú jediná rodina žijúca na Slovensku, ktorá bola priamo zasiahnutá následkami radiačného ožiarenia z Černobyľu, kvôli tomu, že tam Sergej pracoval ako likvidátor. Práve vďaka tým bolo významne limitované nebezpečenstvo a ich úlohou bolo  úlohou bolo postarať sa o zabezpečenie okolia postihnutého rádioaktívnym ožiarením.

V tomto článku si prečítaš, čo všetko prežil Sergej ako likvidátor v Černobyle, aké sabotáže na území zažil a prečo bolo dovolené strieľať zlodejov a kedy začal pociťovať prvé zdravotné následky. Prezradil, prečo veľa jeho kolegov spáchalo samovraždu, čo mu tvrdili lekári, keď tajili chorobu z ožiarenia a ako radiácia zasiahla jeho dvoch synov.

Odporúčané
Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) 5. júna 2019, 12:32

Rozhovor so Slovákom, ktorý umýva a líči mŕtvoly

Vyspovedali sme 38-ročného majiteľa pohrebnej služby, ktorého rukami prešli tisícky tiel bez života, vrátane detí. Spolu so zamestnancami mŕtvoly umýva, oblieka, upravuje, zašíva, čistí od telesných tekutín, líči a dokonca aj modeluje zničené časti.

Nám prezradil, čo je na tejto práci najhoršie, ako páchne mŕtvy človek, ako sa zosnulý po smrti upravuje a aký make-up sa používa, či máva zlé sny, ako  to, že sa mŕtvola môže pohybovať aj po smrti a koľko zarábajú ľudia v pohrebníctve.

Odporúčané
Umýva a líči mŕtvoly: Z pomletého človeka mi bolo na vracanie, ešte horšia bola odrezaná hlava (Rozhovor) Umýva a líči mŕtvoly: Z pomletého človeka mi bolo na vracanie, ešte horšia bola odrezaná hlava (Rozhovor) 2. júna 2019, 10:10

Havária jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach:

Len 50 kilometrov od Bratislavy ležia Jaslovské Bohunice, kde pred rokmi došlo k vážnej nehode a nebyť pohotovosti dvoch mladých Slovákov z elektrárne, scenár z Černobyľu sa mohol udiať aj na našom území.

V článku sa dozvieš, o akú nehodu išlo a čo sa vlastne mohlo stať. Nájdeš odpovede na otázky, ako Európu zachránili dvaja mladí Slováci, koľko obetí mala havária v Bohuniciach a aký bol jej dosah a ako silná bola havária v porovnaní s Černobyľom. Pozreli sme sa aj na dôsledky jadrovej havárie a dôvod, prečo sa havária okamžite stala štátnym tajomstvom a nevedeli o nej ani obyvatelia.

Odporúčané
Havária jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach: Nebyť dvoch mladých Slovákov, mohli sme skončiť ako Černobyľ Havária jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach: Nebyť dvoch mladých Slovákov, mohli sme skončiť ako Černobyľ 4. júna 2019, 14:50

Rozhovor so Smartom z DMS

Úspech albumu Prepáčte od DMS ešte stále veľmi intenzívne trvá vďaka vypredanému turné a obrovská zásluha patrí aj Smartovi ako producentskej tretine crew. My sme ho konečne mali možnosť vyspovedať, aby nám porozprával čosi viac o disciplíne a pozícii beatmakera ale aj domácej graffiti scéne.

V rozhovore nám Smart prezradil, ako to vlastne na slovenskej rapovej scéne s predávaním a darovaním hudobných produkcií raperom funguje, koľko si vedia niektorí vypýtať a prečo väčšina beatmakerov dáva známym interpretom beaty zadarmo. Dozvieš sa aj o jeho ďalších hudobných ambíciach, či už ako rapera, DJa ale aj producenta. 

Odporúčané
Smart z DMS: Slovenskí raperi zabúdajú, že hudobný podklad je niekedy viac ako polovica skladby (Rozhovor) Smart z DMS: Slovenskí raperi zabúdajú, že hudobný podklad je niekedy viac ako polovica skladby (Rozhovor) 4. júna 2019, 16:51

Móda zo slovenských ulíc

Slnečné dni sú konečne tu a naša fotografka Welin vyrazila do ulíc Bratislavy, aby nafotila pestré outfity mladých Slovákov. Tentokrát si vybrala Urban Market, kde sa to extravagantnými outfitmi len tak hemžilo.


Okrem toho sa štýlových respondentov pýtala aj otázky týkajúce sa módy a ich vkusu. Nižšie už nájdeš odvážnejšie kúsky, s ktorými sa Slováci pochválili pred objektívom. Na konci článku je aj anketa, v ktorej môžeš zahlasovať, koho outfit sa ti páčil najviac.  

Odporúčané
Móda z ulíc: Sexy sieťované pančuchy, drevená kabelka či ružový klobúk. Takéto outfity sme našli na poslednom Urban Markete Móda z ulíc: Sexy sieťované pančuchy, drevená kabelka či ružový klobúk. Takéto outfity sme našli na poslednom Urban Markete 6. júna 2019, 13:31

Rozhovor so Slovenkou, ktorá sa vyzlieka pre oslavu feminizmu

 Striptíz a feminizmus v jednej vete môžu pre niekoho znieť ako nezvyčajná kombinácia. Takýto názor však nemá burlesque tanečnica Rocky Rúž, ktorá svojimi vystúpeniami dodáva sebavedomie iným ženám a inšpiruje ich, aby sa nehanbili za svoje telá.

My sme ju oslovili s ponukou na rozhovor, aby nám prezradila, ako prepája myšlienku feminizmu so striptízom a aký je rozdiel medzi striptérkou a burlesque tanečnicou. Dozvieš sa aj to, aké socio-kritické vystúpenia predvádza vo svojej show a prečo sa rozhodla stať sa burlesque tanečnicou. Prezradila tiež zopár rád ako sa vysporiadať s negatívnymi reakciami a hlúpymi poznámkami.

Odporúčané
Ženy by mali svoju sexualitu vlastniť a nehanbiť sa za ňu, hovorí Slovenka, ktorá sa vyzlieka pre oslavu feminizmu (Rozhovor) Ženy by mali svoju sexualitu vlastniť a nehanbiť sa za ňu, hovorí Slovenka, ktorá sa vyzlieka pre oslavu feminizmu (Rozhovor) 4. júna 2019, 15:03

Postrach Bratislavy – mafián Tuti Daniš

Niektorí členovia slovenského podsvetia z 90. rokov mali určité zábrany a pravidlá, ktorými sa riadili. Bratov Tutiho a Papasa Danišovcov by sme však mohli označiť za zver utrhnutú z reťaze. Ich vyčíňanie ale nemohlo trvať donekonečna. 

V článku si prečítaš o Tutiho okrádaní a fyzickom napádaní taxikárov či čašníčok ale aj o  prípade, kedy Tuti na diskotéke obťažoval dievča karatistu, ktorý ho spacifikoval. Pridávame aj vyjadrenie prezidenta PZ SR Milana Lučanského k tomu, či neboli rizikoví väzni ako Tuti monitorovaní a prečo proti nemu štát nezasiahol a taktiež k aktuálnej situácii so zločinom na Slovensku. Vyjadrením prispel aj bezpečnostný analytik Milan Žitný, ktorý prezradil viac o konflikte s Mikulášom Černákom. 

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07
Domov
Zdieľať
Diskusia