Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2019, 16:07
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Lekári udržiavajú na prístrojoch mozgovo mŕtvu Češku. Je tehotná a dieťa má stále šancu prežiť

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO TEHOTENSTVO
Uložiť Uložené

Len 27-ročná Češka Eva mala mozgovú príhodu.

Tehotnú Evu sa doktorom po mozgovej príhode nepodarilo zachrániť. Dieťa má však stále šancu. Doktori chcú ženu udržiavať na prístrojoch až dovtedy, dokým dieťa nebude pripravené. „Počas tehotenstva Evička dostala epileptický záchvat. Podstúpila niekoľko vyšetrení, pri ktorých jej zistili arteriovenóznu malformáciu mozgu,“ opísal český policajt Vojtech pre Blesk.

Keď sa vrátil z roboty, videl Evu ležať na zemi. Matej, ich syn, pri nej stál a plakal. Vojtech vedel, čo má robiť a ako má postupovať – manželku stabilizoval a zavolal záchranku. Ani to však nepomohlo. Žene praskla malformácia a spôsobila krvácanie do mozgu. Už počas prevozu do nemocnice bola v podstate mozgovo mŕtva.

Cieľom je Evu udržať nažive do 24. týždňa tehotenstva, vtedy už bude dostatočne vyvinuté. Momentálne má iba 16 týždňov. Vojtech dúfa, že sa dieťa podarí zachrániť. „Evička je už mesiac udržiavaná na prístrojoch a dieťatko je stále živé,“ uzavrel.


Domov
Zdieľať
Diskusia